• donderdag 30 June 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname
default

District Governor Rotary onder de indruk van gemeenschapsprojecten Suriname

| gfcnieuws.com | Door: Redactie

GFC NIEUWSREDACTIE- Recentelijk was de District Governor (DG) van de Rotary, Sonya Alleyne op oriëntatiebezoek in Suriname.

Tijdens haar bezoek heeft zij onder begeleiding van Rotary Club Paramaribo Central (RCPC) en de overige Rotary clubs, meerdere gemeenschapsprojecten ondersteund. In totaal zijn er vier Rotary Clubs in Suriname.

DG Sonya Alleyne bezocht ook president Chandrikapersad Santokhi om de toekomstperspectieven van de Rotary te bespreken en na te gaan, welke ondersteuning nog meer gewenst is in ons land.

President Shirley Sowma-Sumter van RCPC heeft tijdens de Rotary joint meeting, waar alle Rotary clubs in Suriname aanwezig waren, haar genoegen geuit over dit oriëntatiebezoek en de geboden ondersteuning aan Rotary Suriname.

De gemeenschapsprojecten die zijn ondersteund zijn gevarieerd. Van deelname aan de Rotary Suriname Obesitas walk tot aan het overhandigen van verbruiksartikelen en het doneren van gelden.

Tijdens het bezoek aan ’s Lands Hospitaal, heeft de officiële ingebruikname van een toilettengroep ten behoeve van de afdeling Gastro-Enterologie van het ’s Lands Hospitaal, plaatsgevonden. Het totale budget was ongeveer USD 15.000, waarvan Rotary Club Paramaribo Central USD 10.000 doneerde.

Na deze plechtigheid werden de Rotary gasten in het ziekenhuis rondgeleid door de Medisch Directeur, Dr. Soenita Nannan Panday. RCPC heeft een aantal projecten met het ‘s Lands Hospitaal uitgevoerd.

In 2018 heeft RCPC, de toilettengroep op de eerste en tweede etage van het ziekenhuis gerenoveerd.

In 2021 en eerder dit jaar werden medisch apparatuur en verbruiksartikelen geschonken, die waren ontvangen van Rotary Oosterhout en Rotary Ohio. O

ok is er een cheque overhandigd aan Margary Muringen, voorzitter van de Vereniging van Kinderartsen in Suriname.

| gfcnieuws.com | Door: Redactie