• vrijdag 07 May 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

DISCUSSIE ROND INVESTERINGSMAATSCHAPPIJ OVERHEID NOG NIET AFGESLOTEN

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie

Hoewel de NDP niet heeft ingestemd met de goedkeuring van de machtigingswet voor van de Suriname National & Foreign Investment NV (SNFI NV), is zij niet tegen het oprichten van een investeringsmaatschappij voor de overheid. Dit stelt Rabin Parmessar, fractieleider van de oppositiepartij. 

De ontwerpwet heeft vele wijzigingen ondergaan, ook tijdens het proces van de behandeling. De fractie wilde meer tijd om de aanpassingen door te spitten, maar voelde zich beperkt hierin. “Tijdens de vergadering krijgen we dan ook een andere naam. De hele behandeling verdiend geen schoonheidsprijs. We kunnen niet blindelings achter iets gaan staan”, aldus Parmessar. Hij onderkent wel dat enkele voorstellen van de oppositie zijn meegenomen. Echter kan het niet bij hem in dat de machtigingswet is goedgekeurd, terwijl de spraakmakende New Surfin NV nog ingeschreven staat in het handelsregister van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF).

“We hebben niet de nietigheidsverklaring gehad. We hebben een interpretatie gehad van dat het mogelijk nietig verklaard is. Maar de nietigheidsverklaring hebben we niet gehad”, benadrukt de NDP-fractieleider.

De regering heeft geen pasklaar antwoord op de kanttekening van de NDP. Ook de coalitie niet. De KKF is sinds vorige maand gevraagd om New Surfin uit het handelsregister te schrappen, maar om één of andere reden weigert zij dit te doen. VHP-fractieleider Asiskumar Gajadien vraagt zich af waarom Surfin nog steeds niet is geschrapt uit het handelsregister. De KKF zorgt zijns inziens onterecht voor wantrouwen jegens de regering.

President Santokhi laat zich niet afleiden door de voor hem bedenkelijke houding van KKF. “Voor de regering is er geen enkele New Surfin. Die heeft nooit bestaan”, aldus het staatshoofd.

UNITEDNEWS

 

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie