• donderdag 22 April 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Dief pakte geld uit ontevredenheid verdeling tipgelden

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie

Dief pakte geld uit ontevredenheid verdeling tipgelden

03/03/2021 02:27 - Van onze redactie

 

PARAMARIBO - “Ik ben bereid het gestolen geld terug te betalen. Ik ga niet voor u jokken.” Dit benadrukte Raoul C. dinsdag tegenover rechter Duncan Nanhoe in zijn laatste woord. Hij staat terecht voor diefstal van SRD 8.000.

De verdachte pakte het geld van een collega met wie hij samen vuurwerk verkocht bij een winkel aan de Gemenelandsweg. De benadeelde was op dat moment niet aanwezig. "We kregen tipgelden van de klanten die we hebben geholpen. Hij nam al het geld en gaf ons niets", verklaarde Raoul C. toen de rechter wilde weten waarom hij het geld had gestolen. Uit ontevredenheid nam hij het recht in eigen handen.

De verdachte viel door de mand, omdat hij door andere medewerkers is gezien toen hij de ruimte van de benadeelde binnenging. Toen de collega terugkwam zag hij zijn lege spaarpot op de vloer. Bij navraag bleek dat Raoul C. het geld had genomen. Tegenover de politie verklaarde de benadeelde dat de dief eerder van hem had  gestolen. Bij de vorige keer ging het om SRD 200. "Het lijkt een eenvoudig bedrag maar als dat je enige spaargeld is, dan is het wel zwaar", merkte officier van justitie Rita Sitaram op tijdens haarrequisitoir.

Ze eiste een straf van twaalf maanden waarvan twee maanden voorwaardelijk en een proeftijd van twee jaar. Advocaat Harold Belfor pleitte voor een mindere straf, desnoods met een groter voorwaardelijk deel. De rechter ging mee met het verzoek van de raadsman. Hij veroordeelde Raoul C. uiteindelijk tot een gevangenisstraf van twaalf maanden, waarvan vier maanden voorwaardelijk en een proeftijd van twee jaar.

  Tweet  Gerelateerde artikelenVijftien maanden celstraf voor bromfietsdiefVerdachte van verduistering beweert te zijn beroofd'Ik vertrouw Facebook niet meer'Autodieven spreken elkaar tegenDiefstal als wraak om ontslag Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie