• zaterdag 04 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Deelname Suriname aan IGS niet in gevaar

| de ware tijd | Door: Redactie

door Marinio Balsemhof

PARAMARIBO — “Het is niet waar dat deelname van Suriname aan de Inter Guyanese Spelen (IGS) in gevaar zit. Alles moet uiterlijk begin van de volgende week al in orde zijn”. Zo reageert Aniel Ghisaidoobe, voorzitter van de Schoolsportfederatie Suriname (SFS) op de geruchten dat Suriname wegens het ontbreken van middelen niet aan de komende IGS in Guyana zal kunnen deelnemen. Hij wijst erop dat minister Gracia Emanuels van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) zich enorm heeft ingespannen om de middelen voor deelname te reserveren. 

‘De voorbereidingen zijn in volle gang. Wij zijn nu bezig de administratieve zaken af

te ronden’

Planning

Suriname zal over land naar Georgetown afreizen. Volgens Ghisaidoobe vertrekken alle selecties op 24 oktober naar het westerbuurland en keren zij drie dagen later terug. De selecties zullen worden ondergebracht in hotels die dicht bij de wedstrijd accommodaties zitten. Er wordt onder andere rekening gehouden met het verkeer. “De voorbereidingen zijn in volle gang. Wij zijn nu bezig de administratieve zaken af te ronden”. 

Ghisaidoobe hekelt het dat mensen zomaar geruchten de wereld insturen. Hij beweert dat de minister zich enorm inzet om zaken gedaan te krijgen. Ze heeft namelijk elke dag contact met het SPS om ervoor te zorgen dat Suriname onder goede omstandigheden kan deelnemen aan het jaarlijks terugkerend sporttoernooi voor schoolgaande kinderen van de drie Guyana’s. “En dat doet ze in goed overleg met de president en anderen uit de regering”, geeft de voorzitter van SPS aan. Ze is onbevangen en meegaand en ze is altijd bereid om te luisteren naar deskundigen. 

| de ware tijd | Door: Redactie