• donderdag 30 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Debie: Landbouwsector gaat kapot door stopzetten vrachtvervoer KLM

| starnieuws | Door: Redactie

Assembleelid Radjendre Debie wil opheldering over het besluit van de KLM.

Assembleelid Radjendre Debie (VHP) heeft donderdag in De Nationale Assemblee de aandacht van de regering gevraagd over het stopzetten van vrachtvervoer uit Suriname door de KLM. Dit zal per 1 februari gebeuren. Hij voerde aan dat de gevolgen hiervan ernstig zijn. De landbouwsector zal worden ontwricht en kapot gemaakt,

terwijl ook pakkettendiensten en diverse exporten in gevaar komen.

De landbouwers produceren met dure inputs en zullen door de exportstop via de KLM, enorme verliezen lijden. Velen zullen de landbouwsector ook de rug toekeren, voerde Debie aan. De KLM voert wekelijks vier vluchten uit. Export van groenten en fruit zullen komen weg te vallen door het embargo. Door het verlies van de afzetmarkt zullen exporteurs grote verliezen lijden.

Debie vroeg de regering om het college, als het kon tijdens de vergadering gisteren, te informeren over de situatie. Hij voerde aan dat het om een urgente zaak gaat. Hij wil van de regering weten waarom de KLM dit besluit heeft genomen. Minister Krishna Mathoera beloofde dat de regering als het kon staande de vergadering zou antwoorden, anders op de eerstvolgende vergadering. De regering is gisteren echter niet ingegaan op urgente vragen die gesteld zijn.

De directeur van NV Luchthavenbeheer Vijay Chotkan heeft aan Starnieuws aangegeven dat er geen restricties zijn opgelegd aan de KLM. Er is gisteren schriftelijk opheldering gevraagd van de vliegmaatschappij. NV Luchthavenbeheer is ook niet op de hoogte gesteld door de KLM van het besluit, terwijl vrachtvervoerders wel in kennis zijn gesteld van het embargo.

| starnieuws | Door: Redactie