• maandag 16 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Is de Surinaamse regering wel van plan te bezuinigen?

| gfcnieuws.com | Door: Redactie

INGEZONDEN- Het blijft zich maar herhalen. We gaan het niet afleren in dit land.

Terwijl het land in economisch zwaar weer is, de burgers het bijzonder moeilijk hebben, wordt er flink uitgegeven door de regering. Als men zegt dat de regering weinig inkomsten heeft, waarom wordt er niet bezuinigd?

Waarom moet een regeringsdelegatie met de president, vice president en ministers naar de districten om grondpapieren te gaan uitreiken.

Zoveel kosten worden er hiervoor gemaakt, terwijl de mensen gewoon kunnen worden opgeroepen om hun beschikkingen af te halen op het commissariaat of als er een kantoor van het ministerie van GBB in het district is kan het ook daar.

Maar nee, er moet politiek gescoord worden dus er zal een show van worden gemaakt, al zal het wat geld kosten. Hoeveel geld is al uitgegeven alleen maar om grondbeschikkingen uit te reiken in Marowijne, Para en Nickerie?

Waarschijnlijk zal het ook in andere districten op dezelfde manier plaatsvinden.

Recht van grondhuur verlenen is niet een gunst van de regering, maar is een recht van elke Surinamer. Wanneer zal de regering het goede voorbeeld geven door minder en niet noodzakelijke uitgaven te doen?

Door het feit dat de regering op grote voet leeft en van alles en nog wat een politieke show wil maken, zal verbetering op korte termijn niet merkbaar zijn voor de burgers.

Het volk wordt uitgeperst door allerlei verhogingen die zijn doorgevoerd om het op grote voet leven van regeringsleden te kunnen financieren en ook om allerlei politieke shows op te zetten.

Ik hoop dat het volk van Suriname eindelijk nu wakker wordt en voor leiders kiest die  zich gaan bezig houden met de daadwerkelijke ontwikkeling van het land en niet doen aan persoonsverheerlijking.

VP

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.

| gfcnieuws.com | Door: Redactie