• maandag 02 October 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Is de diepzeehaven van Nickerie een frommel of fata morgana?

| dagblad suriname | Door: Redactie

Ontevreden burgers hebben contact opgenomen met de redactie van Dagblad Suriname over de nieuwe diepzeehaven die zou moeten komen in het district Nickerie.

Zeehaven in het district Nickerie

De president heeft verrassend genoeg in zijn jaarrede, die onlangs werd gehouden, niets gezegd over de zeehaven van Nickerie, maar wel over die van Commewijne. Geconcludeerd kan worden, dat de president niets ervan weet, dat hij het er niet eens mee is of dat hij al door heeft dat het een complete frommel is, aldus een van de burgers in gesprek met Dagblad Suriname.

Vernietiging broedplaatsen vissen

“Wij, grote delen uit de Nickeriaanse samenleving, vragen ons

af of de regering weten dat alle broedplaatsen van vissen en vogels hiermee worden vernietigd, 300 vissers die voor het Nickeriaanse eiwit zorgen brodeloos worden gemaakt en dat er dus ook geen vis meer zal zijn. Volgens de figuratieve kaart (Google) is heel Bigi Pan dan weg. Toerisme is dan afgelopen in dat gebied. Is er door de regering onderzocht, wie en wat dit Amerikaanse bedrijf Phoenix Development eigenlijk is? Wat is hun track record? Wat is de status van ze bij de bank?”

Een sprookje

“Nu al kan gesteld worden dat de 420 megawatt een grote grap is. Wat is de bedoeling van zo een diepzeehaven? Is het vanwege het feit dat er al een komt in Commewijne? Inmiddels is Guyana ook al begonnen, het bedrijf Exxon gaat en zal werken met Guyana. Het Oil and Gas verhaal kan Nickerie ook vergeten. Waarom gaat een maatschappij ervoor kiezen om deze producten eerst naar Nickerie te brengen? Ze zijn geen Sinterklaas. Hoe kom je in het gebied terecht waar je die haven wil gaan bouwen? Ga je een brug bouwen, waar en hoe?”

“Beste regering, het volk van Nickerie, wacht op antwoord, met het verzoek om zo nauwkeurig mogelijk na te gaan wie deze personen zijn die dit land weer willen gaan oplichten. We moeten als land leren uit de fouten, daarbij kunnen we dus een goed voorbeeld nemen aan de toenmalige gesloten HPSG-deal”, aldus een verontruste inwoner van het rijstdistrict.

GW

| dagblad suriname | Door: Redactie