• donderdag 09 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

De Arend in vrouwenfinale tegen Yellow Birds

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — “We moesten gewoon die job klaren. En dat hebben we vandaag gedaan”, zegt de trotse De Arend-coach Andy Hooghart. Zijn vrouwenteam heeft dinsdagavond de finale gehaald door in de beslissende game 3 overtuigend te winnen van Ballers Club Wanica (BCW): 67-35. Volgende week dinsdag is Yellow Birds de tegenstander.

Hooghart geeft toe dat De Arend in game 2 van de halve finale niet erin zat en sterk terug moest komen in de derde wedstrijd. De coach zegt dat het team veel beter kan spelen. “We hebben nog van die easy baskets die niet worden omgezet

in punten. Dat kan alsnog beter.”

“We zaten binnen zes minuten met slechts één punt op het scorebord. En dat is echt belachelijk.”

Spelbeeld

De beslissende game 3 had een saaie vertoning. Na zeven minuten spelen in de eerste quarter keek het publiek aan tegen een povere score: 5-1 in het voordeel van De Arend. Mirelva Marica, die topscorer werd met achttien punten, maakte de eerste vijf punten voor De Arend.

Beide teams maakten vervolgens veel turnovers. De Arend sloot de quarter af met een 12-4 voorsprong na twee succesvolle baskets van Symone Esajas en Priscilla Chen.

BCW-coach Rian Jambo was duidelijk niet tevreden met het geleverde spel en maakte dat kenbaar. Ondanks de motivatie veranderde het spelbeeld bij zijn team niet.

De Arend gooide alles in de aanval. Esajas maakte met nog vier minuten te spelen in de tweede quarter zes punten op rij. Haar team sloot deze periode af met een 10-0 run en ging met een 32-14 voorsprong naar de kleedkamer.

In de derde quarter ging De Arend op dezelfde voet verder. De ploeg liep uit naar een voorsprong van twintig punten: 45-25. De gezusters Marica – Mirelva en Gabriëlla – domineerden in de aanval. Gabriëlla had een contributie van veertien punten, evenveel als Amare Noughiënt.

Bij BCW scoorde Shakya Peroti twaalf punten. Ze kreeg bijval van Zephanya Zeefuik en Jenaivi Reiziger die negen om acht punten scoorden. Jambo: “Ten eerste moet ik verklappen dat dit team niet echt heeft getraind. We zaten binnen zes minuten met slechts één punt op het scorebord. En dat is echt belachelijk.”

Bij de rust was zijn boodschap aan de speelsters duidelijk: laat niet over je heen lopen en toon vechtlust. Dat het een teleurstellende vertoning is geworden, schuift Jambo niet onder stoelen of banken. “Ik ken de kwaliteit van deze groep speelsters. Ze hebben daar geen gebruik van gemaakt. Dan krijg je dit. Het was een leerrijk seizoen. En ja ik ben trots op ze. Volgend jaar komen we sterker terug.”

| de ware tijd | Door: Redactie