• zondag 03 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Dat je het weet

| de ware tijd | Door: Redactie

SERIEUS/ Ivan Cairo

Kaw-tere was dinsdag jarig. 62 kaarsjes mocht de man uitblazen. Wie Kaw-tere is? Veepee Ronnie Brunswijk. Dat nieuwe koosnaampje kreeg hij na zijn markante uitspraak dat hij de koe (president Chan) slechts aan de staart vasthoudt en wordt meegesleurd in de beleidsbeslissingen van het staatshoofd. Met zoveel woorden wil Kaw-tere de samenleving doen geloven dat hij eigenlijk voor spek-en-bonen in de regering zit en niks kan doen aan lotsverbetering voor de burgers. Met de kaw-tere-uitspraak wast hij zijn handen in onschuld. Chan is de boeman.

Maar terug naar de verjaardag. De man verkeerde in jubelstemming op de massameeting van

zijn partij die hij ter ere van zijn verjaardag in het André Kamperveen Stadion vierde. Zoals te verwachten was, werd een aardig grote massa op de been gebracht. Was er ossenstaartsoep in de keuken? I don’t know. Ik was er niet persoonlijk bij en heb de show op de TV gevolgd.

De verkiezingscampagne gaat in ieder geval in een hogere versnelling, maar een hoopgevende boodschap heb ik niet gehoord. Partner in crime Salam Somohardjo bedelde evenals in 2020 opnieuw om meer dan tien parlementszetels voor zijn partij.

Hij schijnt zijn droom om ooit president van Suriname te worden kennelijk te hebben opgegeven, want hij riep de Abop’ers en anderen op om in 2025 massaal te stemmen op de Abop/PL-combinatie zodat Ronnie Kaw-tere president kan worden. Met Ronnie aan het stuur komt alles goed was de boodschap van Salam.

Verder dan de achterban bedanken voor het aanwezig willen zijn op zijn verjaardagsfeestje kwam Ronnie eigenlijk niet. De achterban werd opgeroepen niet deel te nemen aan protestdemonstraties tegen de regering. De regering probeert met de weinige middelen die er zijn toch nog wat verlichting te brengen zei hij. Als door het dolle heen vanwege de grote opkomst, daagde Kaw-tere aan het einde van zijn show overige politieke partijen, inclusief coalitiepartner VHP, uit om ook zo een grote massameeting in het AK Stadion te organiseren als ze durven.

De VeePee zou de VeePee niet zijn geweest als hij niet een verrassing te melden had. Oh nee, Bordo haalde hij niet tevoorschijn. Hij kwam met een andere stunt. Zijn uitsmijter was dat de journalist wiens auto op 17 februari door relschoppers in brand is gestoken maandag aanstaande op zijn kosten een nieuw voertuig bij hem mag halen. De uitsmijter was als verzuurde mosterd na de maaltijd.

Bij deze mag het publiek het weten: collega René Gompers krijgt inderdaad een nieuwe auto. Het papierwerk wordt nu in orde gemaakt. Een nieuwe auto, niet betaald door Ronnie Brunswijk, Bravo of Kaw-tere. Die bragging rights krijgt hij niet. Ook van de regering zit niet één cent in het nieuwe voertuig. Tis alleen dat je ’t weet. Yu musu sabi!.

ivancairo@yahoo.com

| de ware tijd | Door: Redactie