• zaterdag 01 April 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Crowdfunding gestart voor gewezen parlementariër Carl Breeveld

| de ware tijd | Door: Redactie

door Valerie Fris

PARAMARIBO — Gewezen parlementariër Carl Breeveld van de politieke partij Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (Doe) heeft dringende medische hulp nodig. Hij zou naar verluid uitgezaaide prostaatkanker hebben en moet op zeer kort termijn naar Nederland voor onderzoek en behandeling omdat die in Suriname niet mogelijk blijkt te zijn.

Daarom zijn familie en vrienden een crowdfunding gestart waarbij er gedoneerd kan worden. Het streefbedrag is EUR 30.000 en op dit moment is er via de Go Fund Me pagina, een online fundraising platform, ongeveer EUR 8.000 opgehaald.

“Breeveld staat bekend om zijn motivatiesessies in het bijzonder voor jongens en mannen”

Ook

de Stichting Man Mit Man Suriname, waar Breeveld ondervoorzitter van is, heeft een oproep tot donatie gedaan. Degene die niet via Go Fund Me kunnen doneren mogen hun donatie via de Stichting Man Mit Man doen. Breeveld staat bekend om zijn motivatiesessies in het bijzonder voor jongens en mannen.

Tussen 2010 en 2020 toen hij nog voorzitter was van Doe werd hij als enige kandidaat van zijn partij gekozen om zitting te nemen in De Nationale Assemblee. Na de verkiezingen van 2020 toen zijn partij geen zetels behaalde, besloot Breeveld om zijn theologische studie voort te zetten.

De politicus die ook dominee is bij de Evangelische Broeder Gemeente Suriname verzorgd zelf ook theologische lessen aan het Apollos Training Instituut en de Harvest Bijbelschool.

| de ware tijd | Door: Redactie