• zondag 24 October 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Covid-19-besmettingen krijgen U20-voetbalselectie niet klein

Datum: | Bron: de ware tijd | Door: Redactie

Voorlezen

Covid-19-besmettingen krijgen U20-voetbalselectie niet klein

15/09/2021 08:04 - Terence Oosterwolde

Bondscoach Hesron Jeroe spreekt de U20-voetbalsters toe na een training in het Franklin Essed Stadion. Foto: Marinio Balsemhof  

PARAMARIBO - Hoewel het een domper was, heeft het uitvallen van vijf speelsters wegens het besmet raken met het coronavirus, tot nu toe geen al te grote gevolgen gehad voor de nationale U20-vrouwenvoetbalselectie van Suriname. Maandagavond werd met 5-2 gezegevierd over Grenada. Woensdag wacht de tweede groep D-wedstrijd tegen Belize. “We hebben genoeg potentiële speelsters”, verzekert Dayasankar Mathoera, ondervoorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), aan de vooravond van het duel in gesprek met de Ware Tijd.

Het nieuws van de vijf besmettingen ging dinsdag als een lopend vuurtje rond. Echter, van de SVB is er geen formele bekendmaking uitgegaan. Dat, terwijl Mathoera aangeeft dat al vóór de aftrap van de ontmoeting maandag tegen Grenada het bekend was dat de speelsters positief waren getest. "Gelukkig heeft het geen impact op ons gehad. We hebben het kunnen pareren en hebben met 5-2 gewonnen", zegt hij trots over de veerkracht van de nationale selectie.

Suriname keek tegen Grenada al na negen minuten aan tegen een achterstand toen Ronniellia uit een machtige vrije trap scoorde. Zeven minuten verder zorgde Dareesha Slijngard voor de gelijkmaker, terwijl Samanie Loe-A-Foe (32'), Saveira Gallant (40') en aanvoerder Cady Chin See Chong (44') voor een comfortabele 4-1 voorsprong bij de rust zorgden. Met haar tweede treffer maakt Gallant in de 57ste minuut het handjevol voor Suriname, terwijl twee minuten verder Shaniah Johnson een lapje voor het bloeden vond.

De SVB tast in het duister waar de besmettingen hebben plaatsgehad. "Hier (in Suriname, … red.) hadden alle speelsters een negatieve PCR-test", maakt hij duidelijk. "Maar bij aankomst op Curaçao bleek dat één van hen positief was. Later testten nog vier anderen positief." Hij houdt er rekening mee dat de besmetting plaats heeft gehad tijdens de reguliere vlucht. "Daarna is het snel gegaan, maar dat is niet vreemd. Ze verbleven samen en trainden samen."

De positief geteste meisjes zijn nu apart gezet geheel conform het protocol. "Ze vallen onder de medical authority van de Fifa/Concacaf, omdat het kwalificatiewedstrijden zijn. De SVB heeft geen plichtpleging nu het Covid-19-protocol in werking is. Natuurlijk is onze teamarts Mankoe in contact met de meisjes, maar de SVB heeft geen behandeling en verzorgingsplicht. Daar gaat de Fifa/Concacaf over." Mathoera heeft van technisch directeur Bis Kali begrepen dat de speelsters woensdag weer worden getest.

  Tweet  Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

Datum: | Bron: de ware tijd | Door: Redactie