• vrijdag 14 May 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Covid-19: 5 coronadoden

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie

Covid-19: 5 coronadoden

04/05/2021 20:36 - Van onze redactie

Foto: Star 102.7  

PARAMARIBO - In de afgelopen 24 uur zijn er vijf personen in Suriname overleden aan het coronavirus. Voor deze maand al acht sterfgevallen gerelateerd aan Covid-19. Sinds de besmettelijke longziekte uitbrak zijn er 212 burgers in het land overleden.

Tachtig nieuwe besmettingen werden in het afgelopen etmaal gemeld. Van de 325 personen die zich bij swabunits hebben gemeld, bleken 245 niet besmet. Suriname staat op een totaal van 10.263 positief geteste personen. Genezen zijn 9.542 mensen, inclusief zestig in het voorbije etmaal. In isolatie zijn er 252 positief geteste burgers ondergebracht. In de ziekenhuizen liggen 119 patiënten opgenomen.

Op de intensivecareafdelingen liggen 22 man. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zei dinsdag dat het elke dag een gepuzzel is met bedden op de intensivecareafdelingen en sloot niet uit dat er op gegeven moment "medisch ethische beslissingen" zullen moeten worden genomen. "Dat houdt in dat de ziekenhuizen op basis van persoonlijke situaties gaan moeten kiezen wie eerder een bed verdient. Dat zijn vervelende situaties om in te zijn, maar die zijn niet te voorkomen als we ons niet houden aan de maatregelen en blijven weigeren de vaccinatie te nemen", waarschuwde de bewindsman.

  Tweet  Gerelateerde artikelenArbeid: 44 bedrijven beboetCovid-19: 68 genezen, 54 besmetIntensive care aan de beademingDrie coronadoden, 61 besmettingenNog geen uitsluitsel aanpassing Covid-19-maatregelen Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie