• maandag 29 November 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

CORNELIS PIGOT:“GUNU GOWTU”

| united news | Door: Redactie

Zo’n 98 procent van Suriname is met oerwoud bedekt en maakt deel uit van het grootste tropische regenwoud op aarde: het Amazonegebied. Suriname is één van de meest groene landen ter wereld. In de praktijk blijkt echter dat er veel bos verdwijnt door menselijk handelen voor met name commerciële doeleinden. Ongeveer de helft van de populatie woont in het kustgebied waardoor het “groen” uit de stad verdwijnt.

Daarnaast hebben wij ook onze internationaal hoog gewaardeerde Mangrovegordel langs onze kust. Mangrove neemt aanzienlijk veel meer koolstofdioxide op dan tropisch bos. Het is inmiddels ook bekend dat Mangrove helpt tegen kusterosie, biedt bescherming tegen stormen en vormt een cruciaal onderdeel van de oplossing voor klimaatverandering wereldwijd.

Voor ons is ons bos ons gunu gowtu – ons groen goud ‒ en heeft veel waarde, niet alleen voor Suriname maar voor de hele wereld. We moeten ons groene goud koesteren!

Dhr. Cornelis Pigot, Management Consultant en lid Advisory Board bij P-All Consultants NV, is een van de sprekers op het Congres en zal het hebben over de impact van het appartementsrecht op het milieu. P-All heeft meer dan 25 jaren ervaring in het schrijven, implementeren en monitoren van milieu en sociale impact analyses. In het projectontwikkelingstraject van Ring Harbour begeleidt P-All ook de ESIA (Environmental and Social Impact Analysis) studie.

“Wij hebben de aarde niet als een kortbare erfenis in beheer, maar wij hebben haar van onze kinderen te leen” ~ Prins Claus.

Van 27 tot en met 29 oktober 2021 wordt, voor het eerst in Suriname, een Grond Congres gehouden met als thema ‘Appartementsrecht’. Dit Congres is een privé-initiatief van Terzol Vastgoed NV en wordt georganiseerd door Tabto Group NV. Het doel van dit Congres is om de awareness en de ‘sense of urgency’ van het Appartementsrecht te vergroten, teneinde de aanname van de Wet te bespoedigen.

Het Congres is via live streaming te volgen op de facebook event pagina van Terzol Vastgoed NV:  

https://www.facebook.com/terzolvastgoed

https://www.facebook.com/events/823199181680177

Belangstellenden die op de hoogte wensen te blijven van de activiteiten, kunnen zich registeren via de website: https://terzol.com/vastgoed/grond-congres-2021/

ADVERTORIAL|TERZOL N.V.

 

| united news | Door: Redactie