Het laatste nieuws uit Suriname

YouTube censureert 14-jarige vanwege haar protest tegen ‘moralistische kruistochten’: ‘Laat je niet het zwijgen opleggen’

Publicatie datum: 14-05-2019 | Bron: CFG Nieuws

De middelbare scholier die zich op YouTube bedient van de naam ‘Soph’, werd door Bernstein omschreven als “de nieuwste uiterst rechtse, smerige, bloedstollende ster op YouTube”. “De leidinggevenden van de site dragen als enige de schuld,” zei Bernstein. Hij kapittelde het platform voor “het bewust negeren van toxische inhoud als groeistrategie”.

Ironisch genoeg is de video die door Bernstein werd bestreden een polemiek tegen de massa die zich op het internet specialiseert in morele verontwaardiging. Gehuld in een chador preekt Soph 20 minuten lang tegen het soort moralistische kruistochten waardoor bijvoorbeeld Alex Jones van InfoWars vorig jaar van het internet werd verbannen. Dat spreekverbod werd door Buzzfeed toegejuicht.

“Deze mensen zijn vampiers van angst en hysterie. Dus als je op je standpunt blijft staan en weigert om aan hun eisen te voldoen, zullen ze steeds bozer worden,” zegt Soph, en zij besluit met: “Sta nooit toe dat je het zwijgen wordt opgelegd.”   BUZZFEED ATTACKS 14 YEAR OLD GIRL’S YOUTUBE CHANNEL, YOUTUBE RESPONDS BY CENSORING @sewernugget FROM THE PLATFORM pic.twitter.com/ILOWBkb8qP — Nick Monroe (@nickmon1112) 14 mei 2019 Delen:. .

Publicatie datum: 14-05-2019 | Bron: CFG Nieuws

Ga terug Ga naar artikel

Buitenland, Net Binnen

The Weather Network