Het laatste nieuws uit Suriname

Woordenwisseling eindigt in schietpartij

Publicatie datum: 10-02-2019 | Bron: Dagblad Suriname

Hij is opgenomen in het ziekenhuis. De 35-jarige schutter Wensley, C. had voor aankomst van de politie de plaats van het gebeurde verlaten.

Hij meldde zich, enige tijd na het incident, op het politie bureau Uitvlugt aan. Hij werd daarbij terstond aangehouden voor onder andere zware mishandeling en overtreding van de Vuurwapen Wet omdat hij niet beschikt over een vuurwapenvergunning. Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen, dat Wensley,C.

en Clifton,E. kennissen van elkaar zijn. Dat zij op die bewuste vrijdagavond een woordenwisseling kregen.

Wensley heeft bij de politie verklaart, dat het slachtoffer Clifton op een gegeven moment een vuistvuurwapen tevoorschijn haalde waarmee hij op hem- Wensley – schoot. Dat hij daardoor een schramschot opliep aan zijn linker elle boog. Hij vertoonde een schram aan zijn lichaam; ter hoogte van zijn linker elle boog.

Dat hij -Wensley – vervolgens zijn vuistvuurwapen tevoorschijn trok waarmee hij op Clifton schoot met het gevolg, dat die door een kogel geraakt werd in zijn borstreek. Clifton gaf verder aan, dat hij vervolgens plaats nam in zijn auto en weg reed. Voorts dat hij naar de voet van de Wijdenboschbrug reed, alwaar hij zijn vuistvuurwapen weggooide op de berm nabij de voet van de brug.

De politie is met de verdachte Wensley naar de voet van de brug gereden om, op zijn aanwijzing, het wapen te vinden ten einde dat in beslag te nemen. Dat wapen is vooralsnog niet terecht. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Wensley,C.

hangende het onderzoek in verzekering gesteld door de politie. De afdeling Kapitale Delicten is belast met het verder onderzoek in deze strafzaak.. .

Publicatie datum: 10-02-2019 | Bron: Dagblad Suriname

Ga terug Ga naar artikel

Criminaliteit, Net Binnen

The Weather Network