• maandag 18 January 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

WOON- EN WERKOMGEVING LEERKRACHTEN BINNENLAND ONMENSELIJK

Datum: 18 Jan 2021 | Bron: United News | Door: Redactie

FOTO BRON | DE TOEN AL INGESTORTE SCHOOL TE GODO OLO MAART 2019

Het opstarten van het onderwijs in het binnenland blijft een grote uitdaging. De problemen omvatten meer dan slechts de in verval geraakte schoolgebouwen en gebrek aan lesmateriaal.

Ook de dienstwoningen verkeren dusdanige slechte staat dat leerkrachten weigeren hun intrek daar te nemen. Vicepresident Ronnie Brunswijk kan zich helemaal terugvinden in de houding van de leerkrachten. 

Kortetermijnoplossingen liggen er niet voor het oprapen. Het zal langer dan een maand duren alvorens de omstandigheden voor leerkrachten en leerlingen verbeterd kan worden in het binnenland. Er zal volgens de vicepresident goed beleid op losgelaten moeten worden. Hij heeft tijdens een werkbezoek in het binnenland verschillende gebieden aangedaan, en bijna overal is dezelfde situatie waar te nemen.

“Het is verschrikkelijk. Alleen aan infrastructuur hebben we al een groot probleem, en Godo Olo heeft geen school”, zegt Brunswijk. De omstandigheden zijn zo onmenselijk dat leerkrachten, die voor de eerste keer onderwijs zullen geven in het binnenland, meteen weer op het vliegtuig richting Paramaribo wilden stappen.

Brunswijk zegt dat Onderwijsminister Marie Levens het ontzettend moeilijk heeft om de gewenste verlichting te brengen. De afgelopen jaren is er ontzettend veel verwaarlozing en achterstand opgetreden in het binnenland. De vrees bestaat dat de leerkrachten na de kerstvakantie niet meer terug zullen keren naar het binnenland. De woon- en werkomstandigheden zijn niet menswaardig en motiverend.

UNITEDNEWS

 

 

Datum: 18 Jan 2021 | Born: United News | Door: Redactie