Het laatste nieuws uit Suriname

WK voetbal 2026 in Verenigde Staten, Canada en Mexico

Publicatie datum: 13-06-2018 | Bron: Suriname Herald

Het gecombineerde bid kreeg 134 van de 203 stemmen. Marokko kreeg er 65.In de geschiedenis van het WK werd het toernooi slechts een keer eerder door meerdere landen georganiseerd. De editie van 2002 in Zuid-Korea en Japan stelde volgens voormalig voorzitter Sepp Blatter zo teleur dat het FIFA-bestuur geen WK meer wilde toewijzen aan dubbele kandidaturen.

Het bid van Nederland en België voor het WK van 2018 was daarom vooraf al kansloos, zo zei de inmiddels geschorste Zwitser tegen de NOS.Onder zijn opvolger is een nieuwe wind gaan waaien, want Gianni Infantino verwelkomde de kandidatuur van Amerika, Canada en Mexico vanaf het begin.Finale in New York Het merendeel van de tachtig wedstrijden zal in de Verenigde Staten worden afgewerkt. Canada en Mexico zijn gastheer van elk tien duels en moeten vanaf de kwartfinales toekijken hoe hun buurland het toernooi volledig overneemt.Het is nog niet duidelijk in welk land de openingswedstrijd wordt gespeeld. Het Aztekenstadion in Mexico-Stad en de Rose Bowl in Los Angeles zijn de overgebleven kandidaten.

Over de locatie van de finale is al wel zekerheid: het MetLife Stadion in de buurt van New York.Hoge score in inspectie De FIFA-inspecteurs waren onder de indruk van het gecombineerde Noord-Amerikaanse bid. In hun beoordeling gaven ze een score van vier op de maximale vijf punten, tegenover 2,7 voor tegenstander Marokko.De inspecteurs gaven wel aan dat de Noord-Amerikaanse tijdzone negatieve gevolgen kan hebben voor de kijkcijfers. In grote markten als Europa en Azië zullen wedstrijden op minder gunstige tijden worden uitgezonden.Van de drie landen heeft alleen Canada geen ervaring met het organiseren van een WK.

In 1994 werd het eindtoernooi in Amerika gehouden en Mexico was gastheer in 1970 en 1986.NOS. . .

Publicatie datum: 13-06-2018 | Bron: Suriname Herald

Ga terug Ga naar artikel

Net Binnen, Sport