• maandag 01 March 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Winst voor Kensmil en SFA

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie

Winst voor Kensmil en SFA

17/01/2021 02:02 - Terence Oosterwolde

Gavin Kensmil (14) kijkt gespannen toe, terwijl teamgenoot David Kachelries (4) wordt belaagd door Kenyon Holcombe (33). Foto: SFA Athletics  

PARAMARIBO - De Stephen F. Austin State University heeft zaterdag haar eerste uitwedstrijd dit seizoen gewonnen. Op bezoek bij University of the Incarnate Word zegevierden The Lumberjacks in de McDermott Center in San Antonio, Texas met 83-65. Het team heeft nu een 7-2 winst-/verliesstaat, inclusief 3-0 in de Southland Conference.

Surinames Gavin Kensmil kwam voor de tweede wedstrijd op rij van de bank. In negentien minuten eindigde hij met zes punten en zes rebounds. Hij scoorde twee van de drie veldbaskets en benutte zijn beide vrije worpen.

Kensmil kwam na een kleine drie minuten in voor Charlie Daniels, die deze wedstrijd en de voorgaande zijn plek in de starting five had ingenomen. De stand was toen 11-7. Een minuut daarna had hij zijn eerste rebound, gevolgd door een turnover. Kensmil twee rebounds en twee turnovers in de eerste helft, die met een 45-33 voordeel werd afgesloten.

In de tweede helft kwam hij bij 18:20 het veld op en maakte met 17:56 op de klok zijn eerste basket: 47-34. De Surinamer had vervolgens drie offensive rebounds op rij. Met 6:08 bracht hij uit een lay-up de stand op 73-53 met 6:08 nog te gaan. Zijn laatste punten maakte de forward met 3:08 uit twee vrije worpen (78-59). Kort daarna ging hij voor goed eruit.

Woensdag speelt SFA in het eigen William R. Johnson Coliseum in Nacogdoches, Texas tegen de Northwestern State University. Vorig seizoen wonnen The 'Jacks beide duels. Op 26 februari (90-59) had Kensmil acht punten, zeven rebounds, één assist en één steal in achttien minuten. In de uitwedstrijd van 22 januari (69-62) in het Prather Coliseum in Natchitoches, Louisiana eindigde hij met zes punten, acht rebounds, twee assists, twee steals en één block in 35 minuten.

  Tweet  Gerelateerde artikelenWinst Wip, verlies De Randamie en KloofSurinaams onderonsje bij hervatting eredivisie basketbalDouble-double Kensmil in ruime winst SFA'Het enige dat ik niet moet doen is opgeven'Winst voor SFA in ingelaste partij Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie