Het laatste nieuws uit Suriname

Wegvallen Kansfonds aderlating

Publicatie datum: 10-08-2018 | Bron: De Ware Tijd

“In zijn statuten staat dat het Kansfonds bedoeld is voor Nederland en de rijksdelen”, zei Christien Naarden, directeur van de Pater Ahlbrinck Stichting, de lokale coördinator van het fonds, eerder tegenover DWT. Er kunnen nog tot eind 2018 projecten ingediend worden voor financiering. Een van de instellingen die nogal wat heeft kunnen uitvoeren met geld van het fonds is de Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden (NSBS).

"Het is heel erg jammer dat het vertrekt, want er zijn heel weinig mogelijkheden om aan financiën te komen", zegt directeur Natasia Hanenberg-Agard. Ze noemt het Kansfonds een van de schaarse mogelijkheden waarvan de stichting gebruiik heeft kunnen maken. NSBS heeft via het Kansfonds onder andere het dak van het hoofdgebouw en de school vernieuwd, elektriciteitsvoorzieningen gerealiseerd en recent laptops en smartphones aangeschaft voor de doelgroep.

Er zijn voorts nog wat kleinere projecten via het fonds gefinancierd. De stichting is voor inkomsten afhankelijk van schenkingen. "Als organisatie zijn we steeds bezig om te kijken wie de plek van de vertrekkende organisatie zou kunnen innemen, maar het is niet gemakkelijk om contacten te leggen in Europa en noch minder in de regio", aldus Hanenberg-Agard.

De stichting probeert ook zelf aan geld te komen door bijvoorbeeld verhuur van ruimtes in het gebouw   Tweet  Gerelateerde artikelenKansfonds nadert periode van vertrek Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina. . .

Publicatie datum: 10-08-2018 | Bron: De Ware Tijd

Ga terug Ga naar artikel

Net Binnen