Het laatste nieuws uit Suriname

'We konden het verdriet niet verwerken'

Publicatie datum: 10-08-2018 | Bron: De Ware Tijd

Dat gebeurde bij het voor hen opgerichte monument bij de Membre Boekoe-kazerne aan de Gravenberchstraat. Tijdens de toespraken van geestelijken moest ze telkens haar tranen drogen en zich inhouden om niet luid haar verdriet te uiten. Het was 13 juni 1988 toen haar ouders het slechte nieuws kregen over hun toen 24-jarige zoon.

Ze waren juist voorbereidingen aan het treffen voor zijn huwelijk dat in augustus van hetzelfde jaar zou plaatsvinden. Hij is gesneuveld te Victoria in Brokopondo bij het een gevecht met de guerrillagroep Jungle Commando. Het verlies was een zware klap voor de ouders.

"Mijn moeder was hierdoor lange tijd ziek", herinnert Parmila zich. De doodskist is tijdens de begrafenis niet open gedaan, omdat het lichaam zwaar verminkt was. Alleen haar vader heeft het lijk gezien, omdat hij het moest identificeren.

"Maar wij hebben hem nooit meer gezien. Soms dachten we dat hij niet dood was en dat mijn vader misschien een verkeerde persoon had geïdentificeerd. Maar nu is het dertig jaar later ", snikt Parmila Tjikoeri.

  Tweet  Gerelateerde artikelenDe stem van ‘ongehoorden’COLUMN: DENK na!'Vraag ook herstelbetaling voor Binnenlandse Oorlog'‘Wat doen die twee Turken en een Marokkaan in Suriname?’ Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina. . .

Publicatie datum: 10-08-2018 | Bron: De Ware Tijd

Ga terug Ga naar artikel

Net Binnen