Het laatste nieuws uit Suriname

Waarom we water op de juiste wijze moeten drinken

Publicatie datum: 10-02-2019 | Bron: Dagblad Suriname

Dus voor het goed functioneren van onze organen, is water essentieel. Echter kunnen er heel wat ongemakken en kwalen ontstaan, als we water op de verkeerde manier tot ons nemen. Denk dan aan migraine, gewrichtsklachten, huidklachten, hart- en nierklachten etc.

Het trieste nieuws is dat volgens studies, 99% van de mensen, water op de verkeerde manier drinkt. Simpel vanwege het feit dat mensen niet weten wat de juiste manier is. Water is belangrijk voor de opname van de onmisbare voedingsstoffen, afkomstig van koolhydraten, eiwitten en vetten.

Omdat het water zo essentieel is, is het belangrijk te weten dat a la dol water drinken, niet bevorderlijk is voor uw gezondheid. Water drinken moet voor u werken; niet tegen u. We nemen 4 aandachtspunten met u door. 1 Direct water na uw maaltijd drinken, is het slechtste wat u kunt doen met uw lichaam.

Als we eten, neemt, voor een betere spijsvertering, onze lichaamstemperatuur toe. Maar als we gelijk water na onze maaltijd drinken, worden onze maagsappen meteen verdund en wordt het voor ons lichaam moeilijker om ons voedsel te verteren. Er vindt dan, zeg maar, een ‘rottingsproces’ plaats in ons spijsverteringssysteem.

Behalve dat niet alle belangrijke voedingsstoffen worden opgenomen, krijgt u ook een opgeblazen gevoel en gasvorming. 2 Te snel water drinken, dus als het ware in één teug het water naar binnen gieten is ook niet al te best. De manier waarop water uw lichaam binnen komt, maakt een groot verschil. Als u te snel water drinkt, zal uw lichaam het water niet accepteren en het weer zo snel mogelijk verwijderen uit het lichaam.

Er kan juist uitdroging ontstaan. Het tegenovergestelde van wat u wilt bereiken. Ons speeksel is basisch en de omgeving van onze maag is zuur. Ons speeksel zorgt voor een balans. Drinken we teveel water ineens; dan komt er te weinig speeksel in onze maag en krijgen we last van zure oprispingen. 3 Koud water uit de koelkast drinken, is niet erg verstandig.

Waarom is dat zo? Koud water laat de bloedvaten samentrekken (krimpen) en zorgt ervoor dat ons lichaam de slechte vetten niet kan afbreken. Daarnaast geeft het gewrichtspijn en een verlaging van onze hartslag. Drink het liefst water dat kamertemperatuur heeft. 4 Water staande drinken is wel gemakkelijk, maar verre van goed.

We hebben het tegenwoordig allemaal zo druk. Als we water drinken, gaan we daarom ook niet even rustig zitten. Nee, we staan erbij en als het even kan, drinken we al lopend of zelf al joggend.

Doordat we staan tijdens het drinken, zullen onze nieren het water niet op de juiste wijze kunnen filteren. Onze spieren en ons zenuwstelsel zijn dan niet ontspannen en ons lichaam zal het moeilijker hebben om het water goed op te nemen. Nu u dit allemaal gelezen heeft, vraagt u zich af wellicht af wanneer het het beste is om water te drinken. Drink sowieso water, zodra u dorst heeft.

’s Ochtends vroeg water op uw nuchtere maag drinken, voordat u uw tanden heeft gepoetst, mag u nooit overslaan. Dat is super belangrijk. Drink verder water tussen de maaltijden door.

Maar niet tijdens de maaltijd. Drink op zijn minst een uur na de maaltijd of een half uur vóór de maaltijd. Hoeveel water u per dag moet drinken, hangt van verschillende factoren af en is verschillend per individu.

Lichaamsgewicht, lichaamstype, lichamelijke activiteit en klimaat spelen daarbij een rol. Bekijk zelf hoe uw lichaam reageert. 2,5 tot 3 liter water per dag is een goede hoeveelheid.

Als u drinkt, neem dan kleine teugjes en sla het niet achterover. Water is leven. Het kan veel gezondheidsklachten voorkomen, dan wel oplossen.

Het enige wat we moeten doen, is het op de juiste manier drinken. LOCOMOTORIUS, sportmedisch trainingscentrum Wekelijkse rubriek m.b.t. vitaal ouder worden Adres: Mr.

H.J. Heylidystraat nr. 4 te Zorg en Hoop Tel.: 8502091 / 400452 Website: www.fysiotherapiefitnesssuriname.com E-mail: fitprogram4you@yahoo.com.

Publicatie datum: 10-02-2019 | Bron: Dagblad Suriname

Ga terug Ga naar artikel

Net Binnen

The Weather Network