• maandag 01 March 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

VS legt sancties op aan oliehandelaren die Venezuela helpen

Datum: | Bron: Starnieuws | Door: Redactie

Iran heeft zijn grootste vloot van tankers in december gestuurd naar Venezuela. Olietanker Fortune onder Iraanse vlag nadat het op 26 mei 2020 was aangemeerd bij de El Palito-raffinaderij in Puerto Cabello in de deelstaat Carabobo, Venezuela. (Foto: via Anadolu)

De Verenigde Staten heeft dinsdag een netwerk van oliehandelsbedrijven, individuen en schepen bestraft die Venezuela hebben geholpen om ruwe olie voornamelijk aan Azië te verkopen, ondanks de sancties van Washington tegen de Zuid-Amerikaanse natie. De maatregel is gericht op een netwerk waarvan het ministerie van Financiën zegt dat het de regering van president Nicolas Maduro heeft geholpen bij de verkoop van honderden miljoenen dollars aan Venezolaanse olie.

"Degenen die de pogingen van het onwettige Maduro-regime om de Amerikaanse sancties te omzeilen, faciliteren, dragen bij aan de corruptie die Venezuela verteert", zei de minister van Financiën, Steven T. Mnuchin.

Financiën zei dat het Office of Foreign Assets Control, of OFAC, zich richtte op drie personen, veertien entiteiten en zes schepen vanwege hun banden met een netwerk dat probeert de Amerikaanse sancties tegen de oliesector van Venezuela te omzeilen. Het zei dat de "belangrijkste actoren" Alessandro Bazzoni, Francisco D’Agostino, Philipp Apikian waren, evenals firma's waaronder Elemento Ltd en Swissoil Trading SA.

De stap is een uitbreiding van een maatregel uit 2020 die een groep in Mexico gevestigde individuen en bedrijven sanctioneerde voor "het uitvoeren van een sanctieontduikingplan ten voordele van het onwettige Maduro-regime en (staatsoliebedrijf) PDVSA."

Venezuela heeft nog niet gereageerd op de jongste Amerikaanse sancties.

Datum: | Bron: Starnieuws | Door: Redactie