Het laatste nieuws uit Suriname

VORDERINGEN IN ONDERZOEK ZEEPIRATERIJ

Publicatie datum: 31-05-2018 | Bron: United News

Hierdoor slaagden de twee politiekorpsen erin een redelijk goed beeld te vormen wat zich eind april en begin mei heeft voorgedaan. Drie hoofdverdachten zijn uit het onderzoek naar boven gekomen: twee in Suriname en één in Guyana. Dat is donderdag naar voren gekomen tijdens een persconferentie van het Korps Politie Suriname (KPS).

Twaalf van de in totaal 25 slachtoffers worden nog vermist. Acht vissers hebben het bloedbad overleefd. Inspecteur Erwin Dort, waarnemend hoofd Kapitale Delicten, zegt dat de berovingen van 27 april en 3 mei door dezelfde dadergroep zijn uitgevoerd.

Behalve dat er vissers om het leven zijn gebracht zijn vis, gascylinders en buitenboordmotoren meegenomen. Het politieonderzoek in Suriname en Guyana bracht echter aan het licht dat de beroving niet zo zeer bedoeld was om goederen buit te maken. Er zijn duidelijke aanwijzingen voor “een afrekening”, aldus inspecteur Dort.

Onder de 19 verdachten die de afgelopen weken zijn aangehouden bevinden zich plegers die direct betrokken waren bij de uitvoering als anderen die “zijdelings betrokken zijn”. Dort: “Verdachten hebben een volmondige bekentenis afgelegd”. Enkele zijn voorlopig in vrijheid gesteld.

Vijf verdachten zijn nog voortvluchtig. Eén van hen is ondertussen in Guyana aangehouden en daar in staat van beschuldoging gesteld voor moord. Door zowel verdachten als overlevenden zijn tijdens het onderzoek aanwijzigingen gedaan op de locaties voor de kust waar de vissersboten zijn aangevallen.

Uit de verklaringen en aanwijzingen heeft de politie een goed beeld kunnen vormen wat zich voor de kust heeft afgespeeld. Twaalf vissers worden nog vermist. Van de drie ontzielde lichamen die in Suriname zijn geborgen zijn twee al door nabestaanden geïdentificeerd.

Van de twaalf vissers die nog vermist worden zijn er geen personalia bekend. UNITEDNEWS   Related. .

Publicatie datum: 31-05-2018 | Bron: United News

Ga terug Ga naar artikel

Binnenland, Net Binnen