booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

Volksgezondheid verhoogt controle op mazelen

Publicatie datum: 14-05-2019 | Bron: De Ware Tijd

Voorts zal de epidemiologische surveillance in grensgebieden worden versterkt om snel gevallen van mazelen op te sporen. Tot nu toe hebben al twaalf landen in de regio gevallen van mazelen gemeld, te weten Argentinië, de Bahama's, Brazilië, Canada, Chili, Colombia, Costa Rica, Mexico, Peru, de Verenigde Staten van Amerika, Uruguay en Venezuela. Er zijn geen dodelijke gevallen gerapporteerd in de regio voor 2019, schrijft het NII dinsdag in een persbericht.

In Brazilië en Venezuela is de verspreiding van mazelen al langer dan een jaar gaande. De laatste mazelencase in Suriname dateert van 1994. Het Caribisch Gebied heeft recent twee importgevallen gehad.

Vooral in landen waar niet of minder wordt gevaccineerd tegen mazelen, komen zo nu en dan mazelenuitbraken voor. De meeste kinderen in Suriname zijn gevaccineerd tegen bof, mazelen en rode hond (rubella) afgekort BMR. Volgens schema wordt het prikje bij twaalf maanden en dan weer bij achttien maanden gegeven.

Indien een kind twee BMR-prikken heeft gehad, dan is het beschermd en is de kans klein dat het mazelen zal krijgen. Mazelen komt door een besmettelijk virus. Het virus zit in snot en speeksel.

Via de lucht gaat het in kleine druppeltjes van de een naar de andere persoon bijv. door hoesten en niezen. Het virus kan ook via de handen, bestek of speelgoed worden verspreid.

Mazelen begint met verkoudheid, hoesten, rode ogen en koorts. Vaak is de koorts hoog. Bij sommige personen verloopt mazelen ernstig waarbij er sprake kan zijn van oor-, long-, hersen- of hersenvliesontsteking.

Tegen mazelen bestaan er geen medicijnen.   Tweet  Gerelateerde artikelenMeeste opvarenden mogen weg van 'mazelenschip’WHO waarschuwt Europa na mazelenbesmettingenCruiseschip opnieuw in quarantaine op Curaçao na mazelenbesmettingVaccinatie verplicht na mazelenuitbraak New YorkMazelen rukt weer op Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina. .

Publicatie datum: 14-05-2019 | Bron: De Ware Tijd

Ga terug Ga naar artikel

Net Binnen

booked.net

    

booked.net