booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

Villa Zapakara krijgt 15 tablets van Samsung

Publicatie datum: 25-06-2019 | Bron: Starnieuws

Deze tablets zullen worden gebruikt in Fab Lab Junior. Het doel is dat jongeren hun competenties kunnen ontwikkelen door middel van techniek. "Dit is erg belangrijk voor de ontwikkeling van de maatschappij.

Techniek is niet meer weg te denken in ons dagelijks leven," zegt Villa Zapakara.  Fab Lab junior is een innovatief project voor 2019. Het gaat om een innovatieve manier om kinderen nieuwe ervaringen te laten opdoen. Techniek wordt gekoppeld aan onderwerpen gerelateerd aan de Sranan Krakti tentoonstelling.

Het draagt bij aan het DigiSmart worden van kinderen in een bredere vorm wat een must is voor nu en de toekomst. Het leer-ontwikkelingsconcept vanuit techniek is verbonden met Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics.  Het kindermuseum heeft intussen 10 jaar ervaring met leren door te doen. Kinderen worden gestimuleerd  en begeleid  op een kindvriendelijke manier nieuwe kennis en vaardigheden te leren.

Lukas Schmeink, vicepresident van Samsung Benelux heeft de tablets overhandigd aan Bryan van ’t Kruys, voorzitter van het bestuur van Villa Zapakara.  Al een aantal jaren vindt een deel van de Samsung contact center afhandeling, plaats in Suriname. Samsung is erg onder de indruk geraakt van de flexibiliteit, warmte en betrokkenheid van de mensen. Het bedrijf wilde iets terug doen, door een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de technische en digitale competenties van de Surinaamse jeugd. .

Publicatie datum: 25-06-2019 | Bron: Starnieuws

Ga terug Ga naar artikel

Net Binnen

booked.net

    

booked.net