• zaterdag 23 January 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Verplichte quarantaine in Shata-accommodatie voor passagiers uit Nederland

Datum: 23 Jan 2021 | Bron: CFG Nieuws | Door: Redactie

Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts. Klik op de foto >>> Passagiers uit Nederland gaan nu verplicht 10 dagen in quarantaine in een SHATA-accommodatie die zij zelf uitkiezen en ook zelf betalen, laten de ministeries van Volksgezondheid en Transport, Communicatie & Toerisme weten in ene verklaring.

De ministeries wensen hierbij duidelijk te stellen dat de keus voor het beveiligingsbedrijf op een onduidelijke wijze heeft plaatsgevonden. Omstandigheden die hebben geleid tot de keus om goedkeuring te geven voor beveiligde zelfquarantaine zijn o.a.

Om de veiligheid en gezondheid van de samenleving te beschermen werd er toestemming gegeven voor zelfquarantaine, maar dan wel onder de voorwaarde dat dit beveiligd zou plaatsvinden. Het ministerie van Volksgezondheid heeft in eerdere officiële bekendmakingen duidelijk gesteld dat repatrianten en toeristen, vanwege de stijging van COVID-besmettingen in Nederland bij terugkeer naar Suriname een negatieve PCR-test moeten overleggen.

De lijsten van hotels zijn beschikbaar voor een ieder via de reisbureaus, vliegmaatschappijen en op de website van het BOG (www.bogsuriname.com). In de voorgaande week werd, vanwege de drastische stijging van COVID-infecties in Nederland, aan reizigers uit Nederland geadviseerd om in zelfquarantaine te gaan.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft in overleg met het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme inmiddels besloten dat er voorlopig GEEN thuisquarantaine zal worden toegestaan. Personen die een eigen beschikbare woning bezitten, mogen een verzoek richten voor zelfquarantaine op het e-mail adres [email protected], 10 dagen voor afreisdatum.

Er is reeds door gecommuniceerd naar de vliegmaatschappijen dat ingaande heden 08 oktober 2020, de voorwaarden welke gesteld zijn door het ministerie van Volksgezondheid (negatieve PCR-test niet ouder dan 72 uur, reisverzekering met covid-19 dekking en verplichte quarantaine-hotel boeking) strikt gecontroleerd dienen te worden bij het instappen in Nederland. Indien mocht blijken dat passagiers in Suriname aankomen zonder te voldoen aan gestelde voorwaarden, zal de luchtvaartmaatschappij hiervoor verantwoordelijk gesteld worden.

Indien het niet-essentieel is, reis dan niet. Er wordt geadviseerd de gestelde voorwaarden goed door te nemen en indien u zult afreizen dient u aan gestelde voorwaarden te voldoen.

De overheidsautoriteiten zullen met diverse actoren binnen de beveiligingssector spoedig aan tafel gaan om een adequate oplossing te zoeken voor het proces van bewaking bij zelfquarantaine. Aan eenieder wordt nogmaals het verzoek gedaan dat de periode van 10 dagen quarantaine verplicht is voor eenieder die terugkomt uit hoog-risicogebieden z.a.

. .

Datum: 23 Jan 2021 | Born: CFG Nieuws | Door: Redactie