Het laatste nieuws uit Suriname

Verkrachtende stiefvader hoort 8 jaar tegen zich eisen

Publicatie datum: 16-04-2019 | Bron: Dagblad Suriname

In de periode gelegen tussen 25 juni tot 31 december 2017 wordt hij verdacht ontucht te hebben gepleegd met zijn minderjarige stiefdochter. In de periode 1 november 2016 tot 30 november 2016 heeft hij een ander stiefkind verkracht. Ook zegt het tweede slachtoffer dat de verdachte haar in de periode januari 2017 tot december 2017 heeft verkracht.

De aangifte werd gedaan door een oudere zus van deze 2 slachtoffers. Volgens het OM heeft 1 van de meisjes zowel bij de politie als op de zitting bevestigd dat toen zij 9 jaar oud was, zij door haar stiefvader werd verkracht. In 2017 werd zij wederom verkracht.

Volgens de slachtoffers is het feit op 2 momenten gebeurd. Huilend hebben beide slachtoffers op de zitting hun relaas gedaan. De verdachte daarentegen ontkent beide meisjes te hebben misbruikt.

Het OM nam de consistente verklaringen van de slachtoffers als bewijs mee. Ook het visum van de specialist werd als ondersteuning meegenomen. Bij een van de slachtoffers is het visum niet aanwezig, daar zij kort na de aangifte was bevallen.

Het OM achtte een straf van 8 jaar passend en geboden. Op 6 mei zal advocaat Georgette Leter haar pleidooi houden. De verdachte blijft aangehouden.

Saskia Bandhan. . .

Publicatie datum: 16-04-2019 | Bron: Dagblad Suriname

Ga terug Ga naar artikel

Criminaliteit, Net Binnen

The Weather Network