Het laatste nieuws uit Suriname

Twaalf maanden cel voor diefstal bij CIC

Publicatie datum: 15-05-2019 | Bron: De Ware Tijd

dinsdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden waarvan negen voorwaardelijk, met aftrek van voorarrest. De magistraat week hiermee enigszins af van de strafeis van de openbaar aanklager Rashree Koendan die twaalf maanden had geëist waarvan acht voorwaardelijk. De mannen staan terecht voor een inbraak bij Consolidated Industries Corporation (CIC).

Ze waren beiden werkzaam bij het bedrijf. Alleen Radjesh T. verscheen op de zitting.

Bjorn B. kon volgens advocaat Shefanie Amirkhan niet op de zitting verschijnen, omdat hij in zijn proefperiode is op zijn nieuwe werkplek in Brokopondo. Beide mannen zijn eerder in vrijheid gesteld.

Met het uitzitten van hun voorarrest hoeven ze niet meer achter de tralies. De daders hebben op 17 november 2018 een groot aantal pakken zeep uit de fabriek weggenomen. Ze kregen hulp van een collega die over alle sleutels beschikte.

De zeep werd verkocht en de opbrengst werd verdeeld onder de daders. Ook de collega die toegang tot de ruimtes verschafte kreeg een deel van de opbrengst. Er is meerdere keren ingebroken.

De openbaar aanklager vertelde dat de handelingen van het tweetal vastgelegd zijn door beveiligingscamera's. De collega die het tweetal heeft geholpen verklaarde bij de politie dat hij een bedrag van SRD 3.500 kreeg voor zijn diensten. Koendan zei dat het vertrouwen van het bedrijf in de werknemers bijzonder geschaad is door de strafbare handelingen van het trio.

De advocaat vroeg de rechter om door de vingers te kijken en corrigerend op te treden.   Tweet  Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina. .

Publicatie datum: 15-05-2019 | Bron: De Ware Tijd

Ga terug Ga naar artikel

Net Binnen

The Weather Network