• woensdag 16 June 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

TSANG: ER WORDT FLINK GELOGEN OVER FINANCIEEL BEHEER

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie

Foto : NDP-parlementariër Stephen Tsang

Dat de regering successen boekt met beheer van de financiële situatie in het land is volgens NDP-parlementariër Stephen Tsang zwaar overtrokken.

Maar dat de regering in staat is geweest om de afgelopen maanden zonder leningen de overheidssalarissen te betalen zou op z’n minst in strijd met de waarheid zijn. Tsang heeft de informatie dat er voor honderden miljoenen is geleend in de afgelopen drie maanden, maar dit zou worden verzwegen door de regering. “Ik ben bezig de presentatie van de minister van Financiën door te spitten en het ziet ernaar uit dat ze in die 3 maanden meer dan 700 miljoen hebben geleend. Ik ben het nog aan het uitzoeken”, zegt de gewezen minister van Handel en Industrie. Het zou hem niet verwonderen als hij voor deze kritische opstelling ook opgesloten zal worden, zoals dat collega-parlementariër Ashwin Adhin is overkomen.

Wat de goedgekeurde begroting van 2020 betreft wordt er volgens Tsang ook misinformatie gelanceerd door de regering. Dat het tekort in de door Bouterse ingediende begroting 2020 is teruggebracht van 17.9% naar 9,3% berust volgens Tsang ook op onwaarheid. “De begroting die laatst is aangenomen was een Nota van Wijziging met een begrotingstekort van 17.9% welke is ingediend door deze regering. De Nota Van Wijziging is niet opgesteld door de vorige regering. Het is een beleidskeuze als je het tekort wilt overschrijden”, legt de NDP-er uit.

Het tekort van 9,3% is ook niet acceptabel. Volgens de wet mag dit niet meer dan 5% zijn. Tsang verwijst naar de begroting van 2019, ingediend door de het Kabinet Bouterse, waarbij het tekort niet verder kwam dan 5%. President Santokhi is in zijn presentatie niet helemaal eerlijk geweest meent Tsang. “Hij heeft het teruggebracht naar 9.3%, maar hij moest het terugbrengen naar 5%, want dit is tegen de wet. Dit is de zoveelste leugen en vertrapping van wetten en regels door deze regering.”

UNITEDNEWS

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie