booked.net booked.net

 

Het laatste nieuws uit Suriname

Traditioneel gezag Gujaba weigert lijk jongetje af te staan

Publicatie datum: 11-06-2019 | Bron: De Ware Tijd

Zijn dood werd zaterdag ontdekt en de politie wil de zaak onderzoeken. "Misschien zijn de gezagdragers bang dat mensen opgesloten zullen worden. De mannen denken ouderwets", zegt een ingewijde van het gebied.

Het zou gaan om een familie die mentaal niet gezond is. Ook het jongetje, dat niet ouder was dan tien jaar, zou een psychische aandoening hebben gehad. "Er wordt gezegd dat de jongen vaker werd geslagen, omdat de mensen geen raad wisten met hem vanwege zijn ziekte", zegt de bron.

Volgens hem is het lijk nog niet gebalsemd. De politie en districtscommissaris Humphrey Jeroe van Boven-Suriname zijn maandag naar Gujaba vertrokken om met de dignitarissen te praten. Echter, die hebben geen groen licht gegeven om het stoffelijk overschot mee te nemen.

Desgevraagd wil Jeroe niet veel hierover zeggen. "Laat de politie haar rapport opmaken", zegt de dc. Volgens de ingewijde hebben de mensen geen toestemming om de jongen te begraven.

Mogelijk komt er spoedig een arts naar het dorp om het lijk te onderzoeken. De familie van het slachtoffer is afkomstig uit Pikin Slee, maar woont al een poos in Gujaba. Blijkbaar zal het traditioneel gezag van Pikin Slee worden geraadpleegd.

"Ik weet dat de dignitarissen van daar anders denken en zullen meewerken om het lichaam af te staan", aldus de ingewijde tegenover de Ware Tijd.   Tweet  Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina. .

Publicatie datum: 11-06-2019 | Bron: De Ware Tijd

Ga terug Ga naar artikel

Net Binnen

booked.net booked.net