• woensdag 19 January 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Total lockdown in Suriname van vrijdag 20.00u tot zondag 05.00u

| Waterkant | Door: Redactie

President Chandrikapersad Santokhi heeft zojuist een total lockdown aangekondigd in heel Suriname. De totale lockdown is van vrijdag 21 augustus 20.00u tot en met zondag 23 augustus 05.00u. De overige COVID-19 maatregelen zijn ook verscherpt:

Het dragen van mond-neusbedekking buiten eigen huis en in het bijzonder bij betreden van ruimten is verplicht. Regelmatig handen wassen gedurende 20 seconden of gebruik van een handsanitizer alsook de COVID-19 afstand van 1.5 meter dient altijd in acht genomen te worden;Er is een uitgaansverbod van 20:00 pm – 05:00 am m.u.v. medische spoedgevallen en essentiële diensten;Restaurants mogen alleen open zijn voor afhaal- en leveringsservice;

Samenscholingen van meer dan 5 personen, behalve voor werk met inachtneming van de COVID-19 maatregelen, zijn verboden;Feesten, inclusief huisfeesten zijn verboden;Bij bruiloften, rouwzittingen, religieuze bijeenkomsten en uitvaarten mogen niet meer dan 5 personen tegelijk aanwezig zijn, uiteraard met inachtneming van de COVID-19 maatregelen;Alle sportscholen/velden, contactsporten, recreatieoorden, casino’s, gok- en vermakelijkheidsgelegenheden, kansspelkantoren,  bars, clubs, dancings en bordelen zijn gesloten. Individuele buitensporten zijn, met inachtneming van de algemene COVID-19 maatregelen, vooralsnog toegestaan;Contactberoepen binnen zoals fysiotherapie, kapsalons en barbershops zijn vooralsnog toegestaan mits er voldoende ventilatie aanwezig is in de ruimten (ramen open) en de afstand van 1.5 meter tussen cliënten onderling wordt gehandhaafd maar ook de handhygiëne en het dragen van mond-en neusbedekking door alle aanwezige personen wordt gevolgd;Markten blijven vooralsnog geopend met inachtneming van het protocol voor markten, waarbij o.a. geldt de 1.5 meter afstand tussen klanten en venters, mond-en neusbedekking door een ieder die de markten betreedt, goede ventilatie en handhygiëne.

De controle op naleving van de maatregelen zal worden geïntensiveerd.

| Waterkant | Door: Redactie