Het laatste nieuws uit Suriname

Titelverdediger Yellow Birds in jongens-U19 basketbalfinale

Publicatie datum: 17-04-2019 | Bron: De Ware Tijd

De Gele Vogels treffen in de eindstrijd Koi Carper, dat zich vorige week donderdag al voor de eindstrijd had geplaatst na een 2-0 serieszege op CLD. Game 1 van de best-of-three-finale is donderdagmiddag om kwart voor zes in de Ismay van Wilgen Sporthal. Yellow Birds had in SCVU een taaiere kluif dan verwacht.

Waar het team uit Zorg en Hoop in het regulier seizoen de drie onderlinge duels met speels gemak won, liet de club uit Uitvlugt zich in de nacompetitie niet als een mak lam naar de slachtbank leiden. Yellow Birds won game 1 weliswaar met 93-80, maar SCVU sloeg in de tweede partij brutaal terug: 64-63. Het team dwong daarmee de beslissingswedstrijd van dinsdag af en stuntte bijna weer.

Yellow Birds opende de wedstrijd agressief, nam na de eerste tien minuten een 24-6 voorsprong en ging bij rust met 44-18 aan leiding, maar SCVU veerde in het derde kwart met een furieuze 23-9 run terug en verkleinde de achterstand aan het einde van die periode naar 41-53. Het gat werd halverwege de slotperiode zelfs naar onder tien punten teruggebracht, maar de schade geleden in de eerste helft bleek uiteindelijk te groot om volledig weg te werken. Captain Chaïef Wielingen nam de winnaar met 21 punten op sleeptouw, terwijl Shankar Persaud zeventien punten bijdroeg.

Lordenzio Weibolt leidde SCVU met vijftien punten. Teamgenoten Jivar Vreden en Giovannie Babel scoorden dertien om tien punten.   Tweet  Gerelateerde artikelenKoi Carper eerste finalist jongens-U19 basketbalplay-offU19-basketbalplay-off: Yellow Birds start titelverdediging met zegeDubbel feest voor basketballers Yellow Birds Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina.

Publicatie datum: 17-04-2019 | Bron: De Ware Tijd

Ga terug Ga naar artikel

Sport, Net Binnen

The Weather Network