booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

SUFOV-workshop compositie achter de rug

Publicatie datum: 24-06-2019 | Bron: CFG Nieuws

Vaak genoeg koopt men een fotocamera en schiet men gewoon foto’s om dat specifiek moment vast te leggen. Maar wat men niet weet is dat er voorwaarden zijn verbonden om een goede foto te maken. Daarom heeft SUFOV gemeend dit te belichten in de Workshop Compositie: Contrast, Vorm en Structuur.

Deze werd zaterdag gehouden in de souvenirshop in de Palmentuin en bestond uit een theoretisch deel en een praktisch deel met een fotobespreking. De inleider was Theo Tjong, een fotograaf en grafisch ontwerper, die zowel in het buitenland als Suriname zijn sporen heeft verdiend. Theorie Aan de cursisten werd geleerd over onderwerpen zoals de sterke punten (de regel van derden), de oriëntatie, het nut van de verticale, horizontale, diamant en S lijn.

Verder zijn ook nog aan de orde gekomen, regels uit de fotografie zoals symmetrie, vogelperspectief, kikkerperspectief en balans. Bij de workshop werd de cursist herinnert aan de belangrijkheid van sluitertijd bij het fotograferen van waterstroming. Praktijk In de praktijk wordt de theorie toegepast die tijdens de workshop is gegeven.

De opdrachten waren het fotograferen van het Paleis, Fort Zeelandia, Corner House, Het Plein en een vrij onderwerp. Workshops Dit was de tweede workshop in de serie SUFOV-workshops van dit jaar voor leden en niet-leden. De volgende workshop zal over fotobewerking in lightroom gaan.

De vorige ging over belichting. In april werd er speciaal voor de gepensioneerde ambtenaren een workshop Smartphone Photography verzorgd in samenwerking met de BBGO. Delen:.

Publicatie datum: 24-06-2019 | Bron: CFG Nieuws

Ga terug Ga naar artikel

Net Binnen

booked.net

    

booked.net