booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

STREi!: “Hoogste College van Staat gaat respectloos om met Grondwet”

Publicatie datum: 20-10-2019 | Bron: Suriname Herald

Het juridische gedeelte wordt door topadvocaten getrokken met als hoofdtrekker Antoon Karg. STREi! ziet dat er toch willige mensen genoeg zijn met het hart op de juiste plek voor Suriname. Ook ziet STREi! dat er stilzwijgend andere partijen en personen zijn die zich aangesloten hebben in het ondersteunen van deze rechtszaak tegen de staat.

Deze zijn onder andere Shaif Basier en de politieke organisaties DOE, DA’91 en DRS. Als hoofdbestuurslid van STREi! zie ik dat er toch een behoorlijke behoefte tot of vorm van samenwerking onderling is met name meer de nieuwe en opkomende politieke bewegingen. Dit zal heel groot van invloed zijn als we de huidige beleidsmakers op het hart willen drukken dat hun handelingen falend zijn voor de burgers en Suriname.

Middels deze nieuwe Kiesregelingwet willen ze de bestaande politieke constellatie in takt houden door pre-electorale combinaties te verbieden. Ook is er een hoge waarborgsom van SRD 165.000 opgelegd voor deelname aan de verkiezingen dat vooralsnog niet duidelijk is gepubliceerd. Dit zal een bevoorrechting vormen voor de bestaande partijen die wel kapitaalkrachtig zijn, maar niet de zuivere intentie bezitten goede doelen te bewerkstelligen voor Suriname en een uitsluiting inhouden voor opkomende partijen en personen die wel het hart op de juiste plek hebben voor Suriname.

De huidige beleidsmakers zien deze opkomende politieke bewegingen duidelijk als een bedreiging voor hen als bestaande politieke constellatie. Het parlement heeft middels een normale meerderheidsstemming deze wijzigingen doorgedrukt, terwijl er een twee derde meerderheid nodig is. De oppositie heeft zich ook minder bekommerd door deze wetswijziging niet te laten doorvoeren, omdat zij er ook baat bij zal hebben, want de opkomende politieke bewegingen vormen een duidelijke bedreiging voor haar.

Als hoofdbestuurslid van STREi! bestempel ik deze handeling en de totstandkoming van deze gewijzigde Kiesregeling als respectloos omgaan met onze Grondwet en andere wettelijke instellingen. Soemita Zakarija Phil Hoofdbestuurslid STREi!. .

Publicatie datum: 20-10-2019 | Bron: Suriname Herald

Ga terug Ga naar artikel

booked.net

    

booked.net

COUNTDOWN: DAYS HRS MINS SECS