• zondag 28 February 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

SPECULATIE MET VALUTA ZAL STRUCTUREEL WORDEN AANGEPAKT DOOR SPECIALE TASKFORCE

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie

Foto: Commissievoorzitter Prenobe Bissessur

Speculeren met valuta, die de wisselkoers steeds weer belemmert om zich te stabiliseren zal structureel worden aangepakt en aan banden gelegd.

Hiervoor is er een speciale taskforce in het leven geroepen. De presidentiële commissie Evaluatie Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren heeft president Chandrikapersad Santokhi geadviseerd om een taskforce in het leven te roepen ter bestrijding van valutaspeculatie bij illegale wisselkantoren. “Het speculeren met valuta door illegale wisselkantoren moeten we beter bestrijden. Dat doen we door het introduceren van een strenger toezicht- en handhavingsregime binnen de bestaande wetgeving.

In dat kader wordt er voorgesteld een gezamenlijk taskforce in te stellen die de bevoegdheden heeft om speculatieve illegale wisselkantoren te bestrijden”, zegt commissievoorzitter Prenobe Bissessur. Hij zegt dat het optreden dan strafrechtelijk en civielrechtelijk zal geschieden.

Het traject is nu dat er een ontwerpwet afkomstig van de commissie naar de ministerraad gaat en uiteindelijk naar het parlement, via de Staatsraad, voor goedkeuring. Hierna kan de taskforce worden ingesteld door de minister van Financiën. Het concreet resultaat voor de samenleving is dat de overheid effectiever zal optreden tegen speculanten, wat uiteindelijk zal leiden tot een daling van de koers, laat de voorzitter optekenen. De presidentiële commissie heeft op vrijdag 15 januari 2021 haar verslag aan president Chandrikapersad Santokhi gepresenteerd.

UNITEDNEWS

 

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie