Het laatste nieuws uit Suriname

Spaanse bondscoach Lopetegui per direct ontslagen

Publicatie datum: 13-06-2018 | Bron: De Ware Tijd

Dinsdag werd bekend dat Lopetegui bij Real de opvolger is van Zinedine Zidane. Die aanstelling kwam volledig uit de lucht vallen, ook omdat de bondscoach vorige maand zijn contract met de Spaanse voetbalbond (RFEF) met twee jaar verlengde. Lopetegui werd eigenlijk helemaal niet genoemd als opvolger van Zidane.

Dat zo kort voor de start van het WK bekend werd dat hij aan de slag gaat bij De Koninklijke, zorgde voor enorm veel onrust. De Spaanse bondsvoorzitter Luis Rubiales heeft woensdag tekst en uitleg gegeven over het ontslag van bondscoach Julen Lopetegui. Verschillende internationals, bestuurders en technisch directeur Fernando Hierro zouden zich verraden en in de steek gelaten voelen door Lopetegui, waardoor er onvoldoende basis was om nog samen aan het WK te beginnen.

Daarom heeft de RFEF besloten om twee dagen voor het duel met Portugal de bondscoach te ontslaan. Albert Celades (bondscoach Jong Spanje) en Hierro worden net als Quique Setién (Real Betis) genoemd als opvolger van Lopetegui. Onder leiding van Lopetegui speelde Spanje twintig interlands.

Daarin verloor de ploeg niet één keer. Veertien keer werd er gewonnen, zesmaal werd er gelijkgespeeld. Vrijdag 15 juni start Spanje het WK met een wedstrijd tegen Portugal.

Marokko en Iran zijn de andere landen in Groep B. Bron: Voetbal International   Tweet  Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina. .

Publicatie datum: 13-06-2018 | Bron: De Ware Tijd

Ga terug Ga naar artikel

Net Binnen