• vrijdag 07 May 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Shell koopt belang Kosmos Energy in Suriname

Datum: | Bron: Dagblad de West | Door: Redactie

Kosmos Energy is een overeenkomst aangegaan met de B.V. Dordtsche Petroleum Maatschappij (Shell), een volledige dochteronderneming van Royal Dutch Shell, om belangen in een portefeuille van grens exploratieactiva af te bouwen voor ongeveer USD 100 miljoen, plus toekomstige voorwaardelijke betalingen tot USD 100 miljoen. In overeenstemming met de voorwaarden van de overeenkomst, zal Shell de deelneming van Kosmos in offshore blokken, Suriname, São Tomé en Principe, Namibië en Zuid-Afrika verwerven. De vergoeding bestaat uit een vooruitbetaling in contanten van ongeveer USD 100 miljoen, plus voorwaardelijke betalingen van USD 50 miljoen, te betalen bij elke commerciële ontdekking van de eerste vier exploratieputten die in de Activa zijn geboord, met een maximum van USD 100 miljoen in totaal. Drie van de vier putten staan ​​momenteel gepland voor 2021. Kosmos is van plan om tot een derde van de initiële opbrengst te gebruiken om twee hoogwaardige, door infrastructuur geleide verkenningsvooruitzichten in de Golf van Mexico te testen, die elk potentieel op hub schaal bieden met een goedkoop, koolstofarm ontwikkelingsprogramma. Het bedrijf verwacht het restant van de opbrengst te gebruiken om de uitstaande leningen onder zijn kredietfaciliteiten te verminderen.

Andrew G. Inglis, voorzitter en CEO van Kosmos Energy, zei: “Met deze transactie blijven we onze exploratieportfolio concentreren op bassins die een superieur rendement bieden met een kortere terugverdientijd en een aanzienlijk potentieel aan middelen. De opbrengsten stellen Kosmos in staat om hoogwaardige exploratiemogelijkheden te versnellen en tegelijkertijd de balans te versterken en Kosmos te positioneren om extra aandeelhouderswaarde te creëren. De voorwaardelijke betalingen die in de overeenkomst met Shell zijn vastgelegd, zorgen ervoor dat we de voordelen van grensverkenning behouden zonder verdere investeringen. “ Na afronding van de transactie, behoudt Kosmos een gerichte exploratieportefeuille met meer dan zes miljard vaten bruto grondstoffenpotentieel in de Golf van Mexico en West-Afrika. Kosmos verwacht ook in de komende twee jaar ongeveer USD 125 miljoen aan totale besparingen te realiseren in kapitaaluitgaven en algemene en administratieve kosten als gevolg van de transactie.

De afronding van de transactie wordt verwacht in het vierde kwartaal van 2020 met ingangsdatum 1 september 2020 en is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden, waaronder overheidsgoedkeuringen. (Bron: https://energynow.tt/)

Datum: | Bron: Dagblad de West | Door: Redactie