• donderdag 27 January 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Security guard die op klant schoot mocht geen vuurwapen dragen

| Waterkant | Door: Redactie

De 43-jarige security guard Navin K. die maandagavond schoot op een klant in de winkel Red Apple in Suriname, is geen buitengewoon agent van politie (BAVP’er). Derhalve mocht hij het door hem gebruikte vuistvuurwapen niet dragen en gebruiken. De man die werkzaam zou zijn voor securitybedrijf Inproser, is in verzekering gesteld vanwege illegaal wapenbezit.

De beveiliger kreeg het maandag aan de stok met de 34-jarige klant Otmar D. Toen er geen klanten meer naar binnen mochten, glipte D. de winkel toch binnen. Hij deed dat ook nog zonder een mond- en neusbedekking. De klant werd door de beveiliger aangesproken, waarna er een woordenwisseling ontstond.

Op camerabeelden die gedeeld worden is te zien dat de beveiliger met het wapen in de hand met de klant in discussie is (foto inzet). De klant lijkt woest en wordt tegengehouden door een andere man. Volgens dWT zou hij de security guard hebben uitgedaagd om hem te schieten en sloeg de beveiliger op zijn arm. Deze reageerde daarop door Otmar D. in zijn linkerbovenbeen te schieten, aldus de krant.

De Surinaamse politie was snel ter plekke (foto) en heeft de security guard ter plaatse aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het slachtoffer werd eerst afgevoerd voor medische behandeling en vervolgens naar het politiebureau gebracht. Na te zijn verhoord werd hij heengezonden.

| Waterkant | Door: Redactie