Het laatste nieuws uit Suriname

Secretaris Stichting 10 oktober: kwestie oostgrens moet niet in doofpot

Publicatie datum: 11-02-2019 | Bron: Suriname Herald

De meeting was aangekondigd door de districtscommissaris (dc) van het district Sipaliwini, Magretha Malontie. De secretaris maakt zich hier zorgen over, omdat het niet duidelijk is wat het standpunt is van beide landen omtrent deze kwestie. Hij is bang dat hetgeen had plaatsgevonden zich weer zal herhalen.

Hopelijk gaat dit niet in de doofpot en pas wanneer de Fransen weer gaan optreden, gaat men iets doen, aldus Aviankoi. Het afgelopen jaar hadden de Franse autoriteiten samen met het Surinaamse leger tot twee keer toe pontons van de gouddelvers in brand gestoken. Ook hebben ze vaten gasoline in brand gestoken en andere goederen vernietigd die de gouddelvers gebruiken voor de goudwinning.

Dit vond plaats op het eiland Kaba dat in het Lawagebied ligt en bij een dorp dicht bij de stroomversnelling Singa-tete. De handelingen van de Fransen waren niet in goede aarde gevallen bij de dorpelingen en het traditioneel gezag van het gebied. Aviankoi geeft verder aan dat er vanuit de stichting ook een aantal schrijven is gestuurd naar het Ministerie van Regionale Ontwikkeling, echter zonder resultaat.

Dc Malonti geeft in gesprek met Suriname Herald aan dat zij de pers nog zal melden over de meeting die in feite het afgelopen jaar had moeten plaatsvinden. Simone Awanna. .

Publicatie datum: 11-02-2019 | Bron: Suriname Herald

Ga terug Ga naar artikel

Binnenland, Net Binnen

The Weather Network

 
Сurrency converter by mconvert.net