Het laatste nieuws uit Suriname

SDU-voorzitter Waterberg: verandering kiesstelsel is gelegenheidswetgeving

Publicatie datum: 10-02-2019 | Bron: Suriname Herald

Zelfs de Nationale Democratische Partij (NDP) is uit een aantal kleine partijen ontstaan, legt hij uit. Ook Front 1 is ontstaan uit een combinatie in 1987 en daarna DA’91. Hij kan zich niet voorstellen dat de blokvorming vandaag de dag een probleem is.

Hij is daarom geen voorstander van de wijziging van het kiesstelsel waarmee het parlement nu bezig is. Als men duidelijk in de wet wil zien wat de visie en wat het beginselprogramma is van een politieke partij dan kunnen die worden opgenomen in de wet, maar het probleem is niet de pre-electorale samenwerking van politieke partijen. Je kan niet iets verbieden dat al ingeburgerd is, stelt Waterberg.

Iets dat al ingeburgerd is, kan niet opeens veranderd worden. De partij bereidt zich momenteel voor om deel te kunnen nemen aan de verkiezingen in 2020. We hebben geen tijd te verliezen.

Als we binnen korte tijd het statuut van de partij in elkaar hebben kunnen zetten dan zal het ons ook lukken om de andere zaken in orde te maken, aldus Waterberg. In de partij zitten daarom jonge mensen met frisse ideeën, merkt hij op. We hebben een grote inhaalslag te maken.

De boodschap moet doordringen tot eenieder in de samenleving. SDU is een bewuste keus die ik heb gemaakt, aldus Waterberg. Simone Awanna.

Publicatie datum: 10-02-2019 | Bron: Suriname Herald

Ga terug Ga naar artikel

Binnenland, Net Binnen

The Weather Network

 
Сurrency converter by mconvert.net