booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

SDG- bewustwording essentieel voor jongeren

Publicatie datum: 08-11-2019 | Bron: CFG Nieuws

De United Nations Day is ingesteld op 24 oktober 1948, sindsdien wordt deze dag jaarlijks wereldwijd herdacht. Het doel van deze dag is om wereldwijd zich in te zetten voor de vrede, samenwerking en internationale veiligheid. Ook in Suriname wordt hieraan aandacht besteed.

Een zestal VOJ – en Basisscholen uit verschillende rayons zijn uitgenodigd om in het historische Fort Zeelandia de SDG – tentoonstelling te bezoeken. De leerlingen zijn op allerlei wijze geïnformeerd over de Sustainable Development Goals. Het voornaamste doel van de tentoonstelling is het bevorderen van de bewustwording en belangenbehartiging van SDG-doelen wereldwijd, maar in het byzonder in Suriname.

De voornaamste SDGs werden aan de leerlingen bijgebracht middels spelen, spelletjes en video’s. Deze zijn allemaal op maat aan de leerlingen aangeboden. De leerlingen hebben geleerd hoe om te gaan met het milieu en met elkaar, de natuur, cultuur, milieu, sport en voeding.

Aan hun is ook bijgebracht welke SDG- doelstellingen de voornaamste zijn namelijk: extreme armoede, gender ongelijkheid, onrecht en klimaatsverandering. Het streven is om in 2030 alle 17 doelen wereldwijd te realiseren. Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL Delen:.

Publicatie datum: 08-11-2019 | Bron: CFG Nieuws

Ga terug Ga naar artikel

booked.net

    

booked.net

COUNTDOWN: DAYS HRS MINS SECS