booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

Santokhi: “Geef ons het volledige mandaat, geef ons die 28 zetels”

Publicatie datum: 18-10-2019 | Bron: Suriname Herald

VHP-voorzitter Chan Santokhi heeft tijdens de installatie van drie kernen in Para benadrukt dat er nog acht maanden resten voor de verkiezingen van 25 mei 2020.

“Geef ons als VHP het volledige mandaat, geef ons die 28 zetels, zodat we de vele problemen kunnen oplossen. Wees alert, de zittende regering gaat ineens alles willen doen, neem alles wat ze geeft. Maar je moet je wel afvragen waarom niet in die negen jaar, waarom nu wel? De NDP had vele dingen beloofd waaronder een moderne airport, cassavefabriek, werkgelegenheid, diepzeehaven, 18.000 woningen etc. Wat hebben ze in de negen jaar gerealiseerd? Heel weinig”, aldus Santokhi.

“We hebben reeds een goed plan voor onze campagne, ons verkiezingsprogramma is ook al ready, maar we gaan het programma pas volgend jaar presenteren, als we het nu gaan doen, gaat de ‘tegenstander’ copy paste doen,” stelde de VHP-voorzitter.

Santokhi installeerde de drie kernen te plantage Vierkinderen, te weten: kern Hollandse Kamp, kern Vierkinderen en kern Bersaba. Eerder waren er kernen geïnstalleerd in Para-Noord, Para-Oost en nu Para-Zuid. Met de installatie van deze drie kernen is volgens Santokhi de basis gelegd voor de eerste zetel van de VHP in het district Para. 

Volgens de bewoners moet Hollandse Kamp tot ontwikkeling gebracht worden. Er is bijna geen vooruitgang te merken. Jongeren van Hollandse Kamp hebben te kampen met vele problemen zoals schoolvervoer, geen cybercafé, geen bibliotheek en geen recreatie. Er heerst grote armoede vanwege de werkloosheid. Er wordt aan landbouw gedaan in Hollandse Kamp, niet alles groeit, daarom vragen ze om een bodemonderzoek, zodat ze weten wat ze kunnen planten. 

Huisvrouwen willen iets leren en vragen om een knip- en naaicursus. De ouders zeggen dat de kinderen geen toekomst meer hebben. Ze willen welvaart en welzijn, deze regering kan geen ontwikkeling brengen voor Para, samen met de Orange Movement gaan ze strijden voor een betere toekomst, meldt de VHP.

De kracht van Para zit in toerisme, ananasteelt, Para Industries, glazen, borden en dakplaten. Tot nu toe heeft volgens Santokhi de regering weinig gepresteerd. De tijd is nu aangebroken dat Para een besluit neemt over de toekomst van Para en met de Orange Movement zal de toekomst zeker anders en veel beter uitzien, aldus de VHP-voorzitter.

Santokhi heeft in verband met het 70-jarige bestaan van de VHP twee dja dja oema’s van Para gehuldigd, te weten: Stella Bruinhart en Evelien Purperhart.

Publicatie datum: 18-10-2019 | Bron: Suriname Herald

Ga terug Ga naar artikel

booked.net

    

booked.net

COUNTDOWN: DAYS HRS MINS SECS