booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

Russische delegatie brengt bezoek aan LVV; wil samenwerking verstevigen

Publicatie datum: 09-10-2019 | Bron: Suriname Herald

Dit meldt het ministerie. De delegatie vroeg naar wat specificaties van de rijstsoorten die Suriname kan exporteren, om dit te kunnen voorleggen aan de Russische overheid, zodat kan worden nagegaan welke soort en hoeveelheid kan worden afgenomen. “Ik vind het een eer om in Suriname te zijn en een bezoek te mogen brengen aan dit ministerie.

Het is de eerste keer dat zo een officiële delegatie een bezoek brengt aan Suriname en daar ben ik trots op,” gaf ambassadeur Akopov te kennen. Eerder waren reeds gebieden van samenwerking en handelsbetrekkingen geïdentificeerd en was er reeds correspondentie op gang gekomen. Tijdens dit gesprek is nader ingegaan hierop en zijn er afspraken gemaakt voor vervolgacties.

Ambassadeur Sergey Akopov deed een voorstel om in november een handelsdelegatie naar Suriname te laten komen, om met de particuliere sector van gedachten te wisselen over een samenwerking. Onder andere werd genoemd producenten van landbouwequipment, meststoffen, waterpompen en de afvaardiging zal een groep van achthonderd Russische producenten vertegenwoordigen. “We hebben een lange relatie met Rusland; president Bouterse heeft altijd aangegeven de banden met Rusland te versterken, nu zijn we reeds bezig stappen vooruit te zetten in de samenwerking,” zei minister Rabin Parmessar.

De delegatie zal ook gesprekken voeren met het Ministerie van Defensie, waarbij Parmessar voorstelde het te hebben over de bewaking van onze economische zone. Ook met Staatsolie staat er een gesprek op de agenda. Zij overhandigde een dossier van bedrijven, die worden aanbevolen om er handelsbetrekkingen mee aan te gaan.

Dit dossier zal worden bestudeerd door de minister en zijn staf en in een vervolgmeeting op zaterdag nader worden besproken. De Russische delegatie bestond uit: ambassadeur Sergey Akopov, vergezeld van Janna Chetkova, Matvei Voskoboinikov, Dimitri Bubnov, en Sergei Loginov. Alle delegatieleden hebben als standplaats Brazilië, recentelijk is ook Suriname aan hun portefeuille toegevoegd.

Namens het ministerie waren naast minister Parmessar aanwezig, fungerend directeur, Ashween Ramdien, onderdirecteur Planning en Onderzoek, Virayshri Sital en Manisha Sewrattan van het onderdirectoraat Landbouw. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken werd in dezen vertegenwoordigd door Mariska Ten a Sang, senior desk officer afdeling Europa’s.. .

Publicatie datum: 09-10-2019 | Bron: Suriname Herald

Ga terug Ga naar artikel

booked.net

    

booked.net

Verkiezingen 2020

COUNTDOWN: DAYS HRS MINS SECS