Het laatste nieuws uit Suriname

Robinhood en Club Franciscain op herhaling

Publicatie datum: 14-04-2019 | Bron: De Ware Tijd

Maandag is titelhouder Club Franciscain uit Martinique de tegenstander. De Franse ploeg drong zaterdagavond door tot de eindstrijd door Jong Holland uit Curaçao met 4-2 te verslaan. Voor eigen publiek maakte Siebren Hoekstra in de 27ste minuut de 1-0.

Amper drie minuten daarna viel het Ergilio Hato Stadion stil na de gelijkmaker van Stephane Abaul: 1-1. Djénhael Maingé dompelde het thuispubliek verder in rouw met goals in de zestigste (2-1) en 66ste minuut (3-1). Maar door een autogoal van Yan Thimon in de 81ste minuut werd de score 2-3 en kwam de spanning er weer in.

Echter, de Fransen stelden orde op zaken en met een doelpunt van Florian Narcissot in de negentigste minuut werd er een einde gemaakt aan alle illusies van Jong Holland. De Curaçaoënaren zijn daardoor veroordeeld tot de strijd om de derde plek tegen Weymouth Wales. Voor Robinhood en Club Franciscain maandag een wederzien.

Op 5 april - de openingsdag van de tweede editie - troffen ze elkaar in poule D. Club Franciscain was toen in het Antoine Maduro Stadion met 3-1 te sterk door doelpunten van Quentin Annette (3'), Thimon (45') en Maingé (76'). Stefano 'Buru' Rijssel maakte Robinhoods enige goal in de 83ste minuut uit een strafschop.

De Surinaamse voetbalkampioen kan zich dus revancheren. Niet alleen voor die nederlaag, maar ook voor het verlies van Inter Moengotapoe in 2018. Vorig jaar bij de eerste editie in de Dominicaanse Republiek werd de Moengonese club namelijk door dezelfde Club Franciscain met 2-1 verslagen, waardoor Inter naast de titel greep.

Maingé en Thimon scoorden in die finale. Naast zoete wraak is er een andere incentive voor Robinhood om kampioen te worden. De winnaar van de Concacaf Caribbean Club Shield speelt namelijk een play-offwedstrijd tegen de nummer vier van de Concacaf Caribbean Club Championship.

Op het spel staat het laatste Caribische ticket in de Concacaf League 2019.   Tweet  Gerelateerde artikelenRobinhood in finale Concacaf Caribbean Club Shield'Buru' neemt Bin bij de handTrage omschakeling doet Robinhood de das omValse start Robinhood in Club ShieldRobinhood wedstrijdklaar Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina. .

Publicatie datum: 14-04-2019 | Bron: De Ware Tijd

Ga terug Ga naar artikel

Sport, Net Binnen

The Weather Network