booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

Regering Bouterse bereidt zich voor op aardolieontwikkelingen in Guyana

Publicatie datum: 15-05-2019 | Bron: CFG Nieuws

“In februari 2020 starten ze met ongeveer 3 miljoen USD-inkomsten per dag uit de aardolie productie, daarom focussen wij op de dienstverlening, toerisme en handel”, aldus minister Tsang. De bewindsman zegt verder dat er een serie van workshops gepland zijn om ondernemers bewust te maken van de mogelijke spin-offs. Hij doelt hiermee op exporten die zullen toenemen gezien de ontwikkeling in ons buurland en in ons eigen land op het gebied van de olie en gasindustrie.

Het standaarden bureau in Suriname is bezig standaarden te ontwikkelen, zodat onze bedrijven kunnen meedingen met offertes van de multinationals in beide landen. Met het oog op de ontwikkelingen in Guyana, zal Nickerie een grote rol spelen in het beleid. Op de middellange en lange termijn is een brug over de Corantijn van eminent belang voor de ontwikkeling van handel, industrie en toerisme.

“De brug is een prioriteit, willen we meeliften met de ontwikkelingen in ons buurland, ongeacht wanneer wij olie gaan vinden.” Minister Tsang zei verder dat er met het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C) mogelijkheden worden besproken. “Het project van de brug is reeds uitgewerkt, we zijn de verschillende financieringsmodellen aan het bekijken met potentiële investeerders. In hetzelfde licht, kijken we naar mogelijkheden voor het opzetten van industrieparken in het westen en het verbeteren en uitbreiden van de havenfaciliteiten.” Delen:.

Publicatie datum: 15-05-2019 | Bron: CFG Nieuws

Ga terug Ga naar artikel

Net Binnen

booked.net

    

booked.net