booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

Rechtszaak rond in beslag genomen 19,5 miljoen euro van start

Publicatie datum: 05-11-2019 | Bron: Suriname Herald

Het Nederlandse Openbaar Ministerie liet eerder weten er niet over te piekeren om de bijna twintig miljoen euro die vorig jaar april op Schiphol in beslag is genomen, terug te geven aan Suriname. Het geld zou worden omgewisseld in Amerikaanse dollars. De bancaire wereld in Suriname was volledig ontwricht doordat er geen contante dollars meer werden ingevoerd.

Dat zou weer grote gevolgen hebben voor de economie.

De governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Robert van Trikt, was in maart met een delegatie in Nederland om te praten over de geldzendingen, maar dat heeft niets uitgehaald. Inmiddels heeft de CBvS een overeenkomst gesloten met de Federal Reserve Bank (Fed), de centrale bank van de Verenigde Staten, die Suriname van contante dollars voorziet.

“Ik ben ervan overtuigd dat dit een politieke stunt is en er zijn nog meer dingen die op komst zijn. Ik geniet van al de rare dingen die gezegd worden, maar ik weet dat het niet eenvoudig is om een land te leiden, zeker wanneer er zoveel steentjes in je schoentjes worden gegooid,” zei president Desi Bouterse vorig jaar tijdens een persconferentie als reactie op de inbeslagname van de geldzending.. .

Publicatie datum: 05-11-2019 | Bron: Suriname Herald

Ga terug Ga naar artikel

booked.net

    

booked.net

COUNTDOWN: DAYS HRS MINS SECS