• zondag 17 January 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Real Madrid op rand van eerste groepsfase CL-uitschakeling ooit

Datum: 17 Jan 2021 | Bron: SME Sport | Door: Redactie

Tegen een door corona uitgeklede ploeg verloor Real Madrid enkele weken geleden in eigen huis pijnlijk van Shakhtar Donetsk, dat na een uur op een 0-3 voorsprong stond in Bernabéu. Hoewel de Madrilenen – nog altijd zonder Sergio Ramos en opnieuw zonder Eden Hazard, maar met Karim Benzema - een stuk sterker waren, lieten ze na om te scoren.

Zonder dat Real Madrid uitgespeelde kansen klaarspeelde, was het wel duidelijk op jacht naar de gelijkmaker, maar zag het Shakhtar in de counter via Manor Salomon opnieuw scoren: 0-2. Na een dramatische reeks in de Primera Division een volgende keiharde tik voor Zidane, die met dit slechte resultaat ook verder onder druk komt staan.

Als Shakhtar volgende week wint van Internazionale, speelt Real Madrid sowieso Europe League als het verliest. Mocht Internazionale tweemaal winnen én Real ook op de slotdag ten onder gaan tegen Borussia Mönchengladbach kan het zelfs Europese overwintering nog helemaal mislopen.

Als dat niet gebeurt, zou dat de eerste (!) keer in de historie van de huidige Champions League-opzet zijn dat Real Madrid strandt in de poulefase.

Lokomotiv Moskou – RB Salzburg 1-3Met slechts één punt wist RB Salzburg op voorhand dat het moest winnen op bezoek in Rusland om uitzicht te houden op Europese overwintering. Omdat de Oostenrijkers, die uitstekend voor de dag kwamen in Moskou, wonnen dankzij een dubbelslag van Mërgim Berischa staan ze in punten én met een beter onderling resultaat voor op Lokomotiv Moskou.

Een benutte penalty van Anton Miranchuk tien minuten voor tijd veranderde daar niets meer aan, omdat die pijlsnel ongedaan werd gedaan door Karim-David Adeyemi, die raak schoot in de verre hoek.

. .

Datum: 17 Jan 2021 | Born: SME Sport | Door: Redactie