• zondag 28 February 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Ramdin: Brood en melk moeten betaalbaar blijven

Datum: | Bron: Starnieuws | Door: Redactie

Minister Albert Ramdin

Het clusterteam van ministers, dat zich buigt over Covid-19, heeft tijdens een bespreking maandag de levensstandaard in de samenleving onder de loep genomen. Naast de basisgoederen die geïmporteerd worden, moeten brood en melk ook betaalbaar blijven.

De wisselkoers speelt een belangrijke rol bij importen die tegen hoge koersen zijn binnengebracht dan die vastgesteld door de Centrale Bank van Suriname. Importen van basisgoederen zullen worden gefinancierd tegen de bankkoers, zodat deze prijzen in winkels betaalbaar blijven en 20% goedkoper worden, laat minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking optekenen via de Communicatie Dienst Suriname.

Ramdin vindt het belangrijk dat de prijs van brood niet continu wordt verhoogd. "De afspraak is gemaakt dat de meelvoorziening gesubsidieerd zal worden, maar ook grondstoffen die door De Molen worden gebruikt voor meel, worden gesubsidieerd. Zo zal er een stabiele prijs zijn voor brood," zegt de bewindsman. Aan de lijst van strategische goederen zal ook melk toegevoegd worden, zodat de melkvoorziening gegarandeerd blijft op een betaalbaar niveau.
De vergadering vond plaats onder leiding van minister Ramdin. Bij deze meeting zaten ook aan de ministers van Landbouw, Veeteelt & Visserij, Financiën & Planning, Volksgezondheid, Economische Zaken, Ondernemerschap & Technologische Innovatie en Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken. Vanwege de sociaaleconomische situatie in het land is door president Chan Santokhi gevraagd elke maandag bijeen te komen om de knelpunten van die week te bespreken.

Datum: | Bron: Starnieuws | Door: Redactie