fbpx Ra Ra Ra wie is het? | Suriname Nieuws Centrale

booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

Ra Ra Ra wie is het?

Publicatie datum: 22 mei 2020 | Bron: Dagblad Suriname

Ik dacht dat de kinderen zich zouden vervelen en kattenkwaad uithalen. Niks daarvan. Onze kinderen zijn vindingrijk.

Ik zat op een bank in de palmentuin. Mijn aandacht werd getrokken door enkele tieners die de grootste pret hadden in een spel, daar ze om de haverklap hardop lachten en’ fout of goed’ schreeuwden.  Na ze een poosje te hebben gadegeslagen, liep ik op ze af en maakte ze een compliment: “jullie bewaren goed afstand en hebben toch veel plezier, waar zijn jullie mee bezig?” Ik kreeg als antwoord: ’met het spelletje “ra ra wie is het”. Er wordt door een van ons om de beurt een politieke partijleider beschreven en dan moet de rest van ons raden wie het is.’ Fronsend vroeg ik:” maar kennen jullie de politieke leiders dan, interesseren jullie je voor politiek?” Een van de jongens antwoordde grijnzend:’ we worden de laatste tijd doodgegooid op de televisie met die politieke figuren en hun praatjes.

Ik geef eerlijk toe dat we normaal geen tijd of zin hebben om ernaar te kijken, maar omdat we thuiszitten i.v.m. de lockdown, hebben we deze politieke figuren gevolgd en nu hebben we er een spelletje van gemaakt.” Mijn nieuwsgierigheid was gewekt dus bleef ik kijken en luisteren. Er werden typische kenmerken van een partijleider genoemd en de groep moest raden wie er werd beschreven.

Degene die had gewonnen, mocht dan de volgende beurt. Een van de jongens begon. “Hij komt erg krachtig over, spreekt rustig en heeft zelden een spiekpapier nodig.

Hij spreekt niet hoogdravend maar probeert tijdens het spreken ook het gewone volk te bereiken in simpele taal. Hij heeft respect voor de rechtstaat en het volk en geeft met die houding het goede voorbeeld af. Omdat hij weet waar hij voor staat, heeft hij er totaal geen behoefte aan om een ander neer te halen om zo zichzelf te verhogen.

Hij legt zijn visie en plan van aanpak heel transparant uit. Ik denk dat hij het soort leider zal zijn die er geen behoefte aan heeft om zich op te dringen maar zich opstelt als een herder die van achteren zijn kudde in de gaten blijft houden. Hij verzamelt intelligentie om zich heen, laat de slimste voorop lopen, waarna de rest volgt.

Hij laat ze verantwoordelijkheid dragen en naar eigen inzicht handelen en kweekt zo sterke figuren. Hij hoeft geen respect te kopen, hij krijgt het spontaan. Hij heeft nu al vooronderzoek in binnen-en buitenland gedaan om Suriname uit de crisis te kunnen halen.

Ik denk dat hij de kwaliteiten heeft om een goede president te worden”. Toen hij uitgesproken was, werd er niet door elkaar geschreeuwd maar elk stak netjes de vinger op en noemde een naam. Er waren dus duidelijk van tevoren regels afgesproken.

Het antwoord was goed of fout! Een meisje had het geraden en mocht nu aan de beurt. Ik vond dit zo interessant dat ik mijn kladblok pakte en aantekeningen begon te maken. Ik begon stiekem met het spelletje mee te doen en ook in mezelf naar die figuur te raden.

“Hij straalt totaal geen intelligentie uit. Hij leest zijn speeches, die duidelijk door anderen zijn opgesteld, van papier. Geeft zelfs de indruk dat hij zelf niet weet waar het allemaal over gaat.

Kijkt suf en lodderig uit zijn ogen alsof hij stoned is. Schreeuwt mooie, maar loze beloften naar het volk. Hij houdt niet van het volk maar gebruikt en misbruikt ze.

In noodsituaties kan hij niet zelfstandig handelen. Hij heeft continu de ruggensteun van het volk nodig. Hij heeft totaal geen respect voor de rechtstaat en denkt dat hij boven alles en iedereen staat.

Is niet daadkrachtig en heeft geen overwicht. Als er lof te halen valt, komt hij naar voren en bij kritiek drukt hij zijn snor. Hij kan alleen zijn kracht tonen door geweld te gebruiken.

Hij voelt zich als een vis in het water in het gezelschap van corrupte leiders en heeft zelf ook geen innerlijk fatsoen. Hij is een narcist.” “Hij wil zo graag de macho uithangen en over alles en iedereen heersen. Hij ziet geld als een machtig omkoopmiddel.

Hij heerst d.m.v. geld dus zodra het geld wegvalt, zal hij een zielig hoopje mens zijn. Hij is het typische voorbeeld van ‘ik heb de kans gekregen om uit de goot te komen, maar de goot zit nog steeds in mij.’ Hij heeft wel respect voor de rechtstaat.

Intelligentie en ontwikkeling zijn middelmatig maar hij weet wel een speech te houden zonder spiekbriefje. Hij voelt zich prettiger bij mensen die niet zo intelligent zijn want dat voedt zijn ego. Hij zal nooit een goed leider zijn daar hij op geen enkel vlak het goede voorbeeld geeft.

Hij maakt her en der kinderen. Hij laat de visie van de partij en plan van aanpak uitleggen door anderen en dat komt niet sterk over. Hij herkent geen intelligentie en integriteit en kan het dus ook niet binnenhalen.

Hij denkt respect te krijgen door met geld te smijten. Hij koopt dus respect. Hij verschijnt in elk geval nooit stoned of dronken op de televisie”.

“Dit heerschap komt zeer beschaafd en integer over maar is niet daadkrachtig. Hij zou geen goed leider kunnen zijn. Als er gestemd moet worden en hij een standpunt moet innemen, verschuilt hij zich of onthoudt zich van stemmen.

Hij is een vlotte spreker, heeft intelligentie en zou integere mensen kunnen aantrekken. Hij heeft innerlijk fatsoen en kan spreken zonder spiekbriefje. Hij is zeer christelijk”.

“Er is haar veel macht in handen gelegd en daar maakt ze flink misbruik van. Zij zit stevig onder de plak en oogst met haar gedrag geen respect. Ze is te vast geketend aan corrupte machtsmisbruikers om ooit nog los te kunnen komen.

In dat koppie zit wel intelligentie maar ze gebruikt het verkeerd. Integriteit is haar vreemd dus kan ze nooit een voorbeeldfiguur zijn. Ze leeft op de toppen van haar zenuwen en durft geen eigen beslissing te nemen.

Ze bezit wel een ijzeren zelfbeheersing”. “Van hem wordt er vaak gezegd dat hij te rustig is en dus een sufkop. Hij komt wel rustig over maar is beslist geen sufkop.

Daar zit kracht en intelligentie, alleen is het onzeker of hij intelligentie om zich heen kan verzamelen. Hij is een goede spreker en kan de visie van de partij over brengen. Hij is integer en heeft innerlijk fatsoen.

Hij weet waar hij voor staat dus zegt iets zinnigs als hij praat. Hij verlaagt zich niet tot het neerhalen van anderen om zichzelf te verhogen. Hij dwingt met zijn houding respect af.

Zou best een goede vp kunnen zijn”. “Zij komt daadkrachtig over en weet waar ze over praat. Ze is intelligent en lijkt integer, is een vechtster.

Haar plannen voor de toekomst zijn helder. Aan haar is te zien dat ze echt van Suriname houdt en niet uit is op eigen belang. Net een moeder-tijger die haar welp koste wat het kost zal verdedigen en leiden.

Ze zet duidelijk haar tanden in de mensen die Suriname benadelen. Ze zou een goede president zijn”. “Hij is overgelopen en heeft daarna het verkeerde voorbeeld afgegeven door geen respect voor de rechtstaat te tonen toen hij werd verzocht terug te treden.

Zo iemand is zeer onbetrouwbaar en zou nooit meer een volk mogen vertegenwoordigen en vooral niet een eigen politieke partij opstarten”. “Hij is zeer omkoopbaar. Als je nu een miljoen of mooie beloften voor zijn neus laat bengelen, mister omkoopbaar zal altijd happen.

Hij is zeer onbetrouwbaar. Elke handeling heeft een bijbedoeling. Hij is intelligent”.

Ik had genoeg gegevens op papier dus besloot ik weg te gaan. Wat mij het meest had geraakt, was om te moeten constateren dat onze jeugd een scherp observatievermogen bezit. Ik had ze echt onderschat.

“Don’t take the youth by the look” Josta Vaseur Dit delen:TweetMeer Print WhatsApp Vind ik leuk:Like Laden…. . .

Publicatie datum: 22 mei 2020 | Bron: Dagblad Suriname

Ga terug Ga naar artikel

Aanbevolen

CFG Nieuws - za, 05/30/2020 - 21:33

Nieuwe regering bestaat uit 19 ministers en 2 onderministers

CFG Nieuws - za, 05/30/2020 - 21:33

GFC NIEUWS- De nieuwe regering die aan de macht komt zal bestaan uit liefst 19 ministers en 2 onderministers. De VHP...

Starnieuws - za, 05/30/2020 - 21:33

Nieuwe coalitie creëert twee ministeries erbij

Starnieuws - za, 05/30/2020 - 21:33

30 May, 15:36...

CFG Nieuws - za, 05/30/2020 - 17:14

ABOP krijgt DNA-voorzitterschap en levert ook de nieuwe vicepresident

CFG Nieuws - za, 05/30/2020 - 17:14

GFC NIEUWS- ABOP-leider Ronnie Brunswijk wordt de nieuwe voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA). De post van...

Waterkant - za, 05/30/2020 - 17:14

Franse ambassadeur geschokt door grove aanval van Van Dijk-Silos

Waterkant - za, 05/30/2020 - 17:14

“Ik was persoonlijk geschokt door de grove aanval van mevrouw Van Dijk-Silos op mij, op mijn regering die mij had...

Starnieuws - za, 05/30/2020 - 17:14

Breaking: Santokhi president en Brunswijk DNA-voorzitter

Starnieuws - za, 05/30/2020 - 17:14

30 May, 09:49...

CFG Nieuws - za, 05/30/2020 - 17:14

Haast alle RR-zetels Marowijne naar ABOP

CFG Nieuws - za, 05/30/2020 - 17:14

GFC NIEUWS- De politieke organisatie ABOP van Ronnie Brunswijk heeft vrijwel alle zetels behaald op regionaal niveau (...

Waterkant - za, 05/30/2020 - 17:14

OKB-voorzitter windt zich op over verklaring Nederlandse ambassade

Waterkant - za, 05/30/2020 - 17:14

De voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB), Jennifer van Dijk-Silos, is vandaag helemaal los gegaan op...

Starnieuws - za, 05/30/2020 - 17:14

Archeologische ontdekkingen bij herbouw historische panden

Starnieuws - za, 05/30/2020 - 17:14

30 May, 09:05...

De Ware Tijd - za, 05/30/2020 - 20:30

OKB: 'Een grove actie krijgt een grove reactie'

De Ware Tijd - za, 05/30/2020 - 20:30

OKB: 'Een grove actie krijgt een grove reactie' 30/05/2020 13:32...

Suriname Herald - za, 05/30/2020 - 14:00

Gang naar procureur-generaal door oppositiepartijen nog recht overeind

Suriname Herald - za, 05/30/2020 - 14:00

De gang naar de procureur-generaal (pg) door oppositiepartijen staat nog recht overeind. Tot gisteren waren de partijen...

CFG Nieuws - za, 05/30/2020 - 12:51

Vanaf nu ook 24 uur aanwezigheid journalist namens SVJ in ANS

CFG Nieuws - za, 05/30/2020 - 12:51

GFC NIEUWS- De Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) heeft besloten om ervoor te zorgen dat minstens één...

Waterkant - za, 05/30/2020 - 06:30

Verklaring Nederland, Frankrijk, VK en EU inzake verkiezingen Suriname

Waterkant - za, 05/30/2020 - 06:30

De Nederlandse Ambassade in Suriname heeft vrijdag 29 mei onderstaande verklaring uitgebracht, naar aanleiding van...

Starnieuws - za, 05/30/2020 - 07:38

In VS massaprotesten gaande; CNN-hoofdkwartier bestormd

Starnieuws - za, 05/30/2020 - 07:38

30 May, 02:00...

Waterkant - za, 05/30/2020 - 06:30

Vandaag proclamatie samenwerking VHP, ABOP, NPS en PL

Waterkant - za, 05/30/2020 - 06:30

Vandaag vindt de proclamatie plaats van de samenwerking tussen de politieke partijen VHP, ABOP, NPS en PL, voor de...

Dagblad de West - za, 05/30/2020 - 06:30

Boldewijn: ‘Geen oneffenheden in stembiljetten, dus geen hertelling’

Dagblad de West - za, 05/30/2020 - 06:30

Naar aanleiding van de mededeling van president Bouterse tevens ook voorzitter van de NDP, die een protest te zullen...

Dagblad de West - za, 05/30/2020 - 06:30

Geen juridische gronden voor hertelling verkiezingsresultaten

Dagblad de West - za, 05/30/2020 - 06:30

De voorzitter van de NDP, Desiré Bouterse, heeft in Bakana Tori, het radioprogramma van Clifton Limburg gezegd, dat hij...

Dagblad de West - za, 05/30/2020 - 06:30

Dawsa tegen Nerkust: ‘Werk uw moeilijkheid niet af op mij’

Dagblad de West - za, 05/30/2020 - 06:30

De voorzitter van het Hoofdstembureau van Paramaribo, Mike Nerkust, zei gisteren in het radioprogramma Bakana Tori, dat...

Dagblad de West - za, 05/30/2020 - 06:30

Politie-inspecteur Eijk boos om verweten malversaties

Dagblad de West - za, 05/30/2020 - 06:30

De inspecteur van politie, Revelino Eijk, wordt ervan verweten dat hij malversaties zou hebben gepleegd. Eijk beweert,...

Suriname Herald - vr, 05/29/2020 - 13:10

ABOP zit nu op acht zetels; NPS verliest één zetel

Suriname Herald - vr, 05/29/2020 - 13:10

Er heeft gisteravond een verschuiving plaatsgevonden van de zetelverdeling in Paramaribo waarbij de ABOP nu op acht...

Waterkant - vr, 05/29/2020 - 13:10

Het wordt steeds duidelijker: VHP blijft aan kop en extra zetel ABOP

Waterkant - vr, 05/29/2020 - 13:10

Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) in Suriname heeft donderdagavond alle ruwe data met betrekking tot de proces-...

Suriname Herald - vr, 05/29/2020 - 13:10

President Bouterse: “De druiven worden zuur”

Suriname Herald - vr, 05/29/2020 - 13:10

President Desi Bouterse heeft gisteren via het NII laten weten dat er protest zal worden aangetekend en een hertelling...

Starnieuws - vr, 05/29/2020 - 15:15

DOE feliciteert winnaars verkiezingen

Starnieuws - vr, 05/29/2020 - 15:15

29 May, 09:31...

CFG Nieuws - vr, 05/29/2020 - 15:15

DNA-voorzitter neemt verslag zittingsperiode 2015-2020 in ontvangst

CFG Nieuws - vr, 05/29/2020 - 15:15

GFC NIEUWS- De voorzitter van De Nationale Assemblee, Jennifer Simons, heeft het verslag “De zevende Assemblee”, in...

Starnieuws - vr, 05/29/2020 - 13:10

Collega's Eijk pikken optreden minister Getrouw niet

Starnieuws - vr, 05/29/2020 - 13:10

29 May, 07:34...

CFG Nieuws - vr, 05/29/2020 - 13:10

Hertelling in geheel land onmogelijk

CFG Nieuws - vr, 05/29/2020 - 13:10

GFC NIEUWS- Een landelijke hertelling op dit moment is niet mogelijk. Als de president het aan mij persoonlijk had...

Starnieuws - vr, 05/29/2020 - 13:10

Stemkisten Para door misverstand vervoerd naar CBB

Starnieuws - vr, 05/29/2020 - 13:10

29 May, 06:06...

Dagblad de West - vr, 05/29/2020 - 00:51

Gesprekken samenwerking VHP, ABOP en NPS aangevangen

Dagblad de West - vr, 05/29/2020 - 00:51

De voorzitters van de politieke partijen VHP, Abop en de NPS hebben gisteren in het programma Suriname kiest van ABC...

Dagblad de West - vr, 05/29/2020 - 00:51

Santokhi: ‘Regering, accepteer uw verlies en maak het bekend’

Dagblad de West - vr, 05/29/2020 - 00:51

Wegens de ontstane situatie met betrekking tot de telling van de stemmen en het verwerken van verkiezingsuitslagen,...

CFG Nieuws - vr, 05/29/2020 - 03:58

OKB publiceert processen-verbaal Paramaribo

CFG Nieuws - vr, 05/29/2020 - 03:58

GFC NIEUWS- Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) heeft vanavond het grootste deel van de processen-verbaal van Paramaribo...

Suriname Herald - vr, 05/29/2020 - 03:55

Hertelling stemmen inmiddels hervat

Suriname Herald - vr, 05/29/2020 - 03:55

De hertelling van de stemmen bij het hoofdstembureau van Paramaribo, is vanavond in de Anthony Nesty Sporthal hervat....

booked.net

    

booked.net