• zondag 16 May 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

President Santokhi: “Suriname blij met derde gigantische olievondst”

Datum: | Bron: Suriname Herald | Door:

President Chan Santokhi heeft zojuist de totale gemeenschap gefeliciteerd met de derde gigantische olievondst die voor de Surinaamse kust is gedaan door de oliegiganten Apache Corporation en Total SA.

De directie van Staatsolie heeft een presentatie gehouden voor president Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk en andere genodigden.

Het staatshoofd gaf na de presentatie te kennen dat deze olievondst een teken is van hardwerken van Staatsolie en Apache. Santokhi gaf te kennen dat deze olievondst enorme motivatie en goede moed geeft.

Volgens hem moeten er besluiten genomen worden over wat te doen met de enorme olievondst. Goed beleid zal nodig zijn om dit te beschermen voor land en volk. De president gaf te kennen dat mogelijkheden gecreëerd moeten worden zodat de rijkdommen van het land naar alle lagen van de bevolking gaan. Daarnaast moet Suriname zijn instituten en het bedrijfsleven klaarstomen om mee te kunnen doen met deze ontwikkelingen.

Het onderwijs moet verder afgestemd worden op deze ontwikkeling. We moeten er volgens de president alles aan doen om de import van personeel te voorkomen. Daarom is het van belang dat we met zijn allen gaan kijken hoe we ons als land kunnen richten op deze grote uitdaging die ons te wachten staat, meent het staatshoofd. Suriname moet hiervan profiteren. Er is beleid nodig en daaraan zal er zeker gewerkt worden, garandeert president Santokhi.

Datum: | Bron: Suriname Herald | Door: